Drie generaties Klompmaker.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Drie generaties Klompmaker.

Bericht door Redactie »

Drie generaties Klompmaker

Afbeelding
Foto vlnr. opa Jan, vader André en Aleid Klompmaker

OOSTERWOLDE - Schaatsen, Skeeleren, Wielrennen bij de familie Klompmaker uit Oosterwolde worden alle sporten bedreven, Opa Jan heeft het sporten doorgegeven aan André, en op dit moment is de derde generatie actief. De 16 jarige Aleid houd ook ontzettend veel van Sport. Met name schaatsen, en dan natuurlijk de marathon. Hij is gefascineerd door natuurijs, als een echte Klompmaker, doorgaan, beuken tegen de wind en de omstandigheden trotseren. Aleid stamt uit een echte schaatsfamilie, met vader André en opa Jan Klompmaker is het hem met paplepel ingegoten. Opa en vader Klompmaker gaan altijd mee trainen en staan zelf ook nog op het ijs, en hebben ieder hun eigen trainingsgroep. Aleid traint drie keer in de week op het ijs en doet dat onder leiding van Pieter van Savoyen.
Aleid schaats al vanaf mijn 7e en dat gaat steeds fanatieker. Naast schaatstrainingen doet hij ook nog fietstrainingen. Een aantal jaar geleden zei zijn buurman Gert Ruitenberg dat hij ook maar eens moest gaan cyclocrossen. En sinds dien komt hij zo de winter door. Af en toe rijdt hij ook wel eens een wedstrijdje mee van de veldrit competitie op ’t Loo, dat is voor Aleid een ideale training.
Echter schaatsen is echt de hoofdzaak. Dat vind Aleid het mooiste en dat ligt hem ook het beste. 2 jaar geleden miste hij op een centimeter na de Nationale marathon titel. Op zich was hij op dat moment tevreden met zilver maar achteraf... Op dit moment rijt hij marathon bij de C's. Als hij genoeg punten haalt kan hij over een jaar of 2 naar de B's en vervolgens naar de topdivisie. Aleid is dit jaar ook naar de Weissensee geweest en was bij de eerste wedstrijd 3e van bij C rijders. Zaterdag de finale van de marathon en volgende week het NK in Dronten en dan zit het schaatsseizoen voor Aleid er alweer op. In de zomer doet hij wat skeelerwedstrijden bij de Beloften en fietst hij criteriums. Zijn doel is om door te groeien tot een goede en aanvallende A Marathon Schaatser, met als inspirators zijn Opa en Vader.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Drie generaties Klompmaker.

Bericht door Redactie »

Dubbelslag voor schaatsende Klompmakers

Afbeelding
Foto vlnr. opa Jan, vader André en Aleid Klompmaker

ENSCHEDE - Het eindklassement van de regionale Leisure World Oostcompetitie is zaterdagavond gewonnen door André Klompmaker (Masters). De finalewedstrijd van de competitie die verreden wordt op de ijsbanen van Dronten, Deventer, Nijmegen en Enschede werd in die laatste plaats gewonnen door Aleid Klompmaker (C Divisie). De Leisure World Oostcompetitie is de eerste vier banencompetitie die haar finale heeft beleefd. Met een dubbelslag dus voor de Klompmakers, winst in het klassement voor André en winst voor Aleid in de wedstrijd
In de C Divisie ging de dagzege in Enschede naar Aleid Klompmaker, zoon van vader André die eindwinnaar werd van de competitie bij de Masters. De jonge Klompmaker liet na 60 ronden Jorrit Extercatte achter zich die de eindzege in de 4-banencompetitie veilig stelde. Jan Korenberg finishte in de finale als derde en zag zich in de eindrangschikking terug op de tweede plaats, de derde plaats in het eindklassement ging naar Joost Koelen.

Aleid Klompmaker te gast bij radioprogramma “Sportief Zijn Zeker Weten” (20.00 – 21.00)

WEZEP - Maandagavond 18 februari zal de 16 jarige marathonschaatser, wielrenner en inline skater Aleid Klompmaker uit Oosterwolde te gast zijn bij het radioprogramma “Sportief zijn zeker weten”. Tussen 20.30 en 21.00 uur zal met hem teruggeblikt worden op het afgelopen schaatsseizoen. Aleid groeit op in een echte sportfamilie, zijn opa, zijn vader, en hijzelf zijn allemaal actief binnen de schaats, skeeler en wielersport. Aleid is dit jaar ook naar het schaatsevenement op de Weissensee geweest en was bij de eerste wedstrijd 3e bij de C rijders. In de zomer rijdt hij skeelerwedstrijden bij de Beloften en fietst hij criteriums. Zijn doel is om door te groeien tot een goede en aanvallende A marathon schaatser, met als inspirators zijn Opa en Vader. Bij “Sportief Zijn Zeker Weten” gaan wij in gesprek met deze jonge sporter uit Oosterwolde.

Sportief Zijn Zeker Weten heeft uitzendingen op:
vrijdagavond 19.00 - 20.00 - zaterdagmiddag 14.00 - 18.00 - maandagavond 20.00 - 21.00 en is te ontvangen binnen de cirkel Harderwijk, Lelystad, Kampen en Zwolle, FM 107.20 (etherfrequentie) of via de kabel FM 93.10 (kabelfrequentie), het programma is ook via internet te beluisteren. Kijk op http://www.locourant.nl/frequenties
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie