130315 NL Doet 2013 in de gemeente Oldebroek

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

130315 NL Doet 2013 in de gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

NL Doet 2013 in de gemeente Oldebroek
bron nieuwsbrief Vrijwilligers Service Centrum

Ruim 40 initiatieven waren er bij NLDoet 2012 in de gemeente Oldebroek. Op 15&16 maart vind NLDoet 2013 plaats.

Aanmelding voor NL Doet 2013 is alweer mogelijk. Ga hiervoor naar de website: http://www.nldoet.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: 130315 NL Doet 2013 in de gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

NL DOET 2013: Financiële bijdrage aanvragen tot en met 31 januari!!!

Op 15 en 16 maart 2013 zijn er weer veel mensen actief tijdens NL DOET. De gemeente Elburg doet al jaren mee aan deze grote vrijwilligersactie en ook dit jaar hopen we weer op een geweldige inzet. Ambtenaren, vrijwilligers, leerlingen en vele anderen zetten zich vrijwillig in, in het kader van NL DOET.

Het aanmelden van de klussen is van groot belang. Via de website, www.nldoet.nl, kunt u vanuit uw (vrijwilligers)organisatie een financiële bijdrage aanvragen van max. € 450,-. De sluitingsdatum voor het aanvragen hiervan komt echter wel dichterbij! Dat kan nog t/m 31 januari!

De coördinatie en bemiddeling van dit project ligt in handen van Stichting Wiel. Als u een klus heeft meldt het dan bij ons, dan kunnen wij u helpen met vrijwilligers. Wilt u meer informatie over NL DOET, neem dan ook contact op; marja.klein@wiel.nl – 0525-681212.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: 130315 NL Doet 2013 in de gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 15 februari 2013
Collegeleden gemeente Oldebroek steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Op 15 en 16 maart hebben verschillende organisaties en verenigingen in gemeente Oldebroek vrijwilligers nodig voor allerlei klussen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek komen een handje helpen.


Grootste vrijwilligersactie van Nederland
Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet. In gemeente Oldebroek vragen verschillende organisaties en verenigingen om hulp.

Klussende en schrobbende collegeleden
Burgemeester Hoogendoorn neemt de verfkwast ter hand en helpt WTC bij het opfrissen van het clubgebouw (zaterdag 16 maart). Wethouder De Muijnck draait zijn hand niet om voor een flinke schoonmaak, hij gaat poetsen en schrobben bij Boerderijmuseum De Bovenstreek (vrijdagochtend 15 maart). Wethouder Van Dijk helpt mee om de speeltuinvereniging Vogelenzang klaar te maken voor de opening van het zomerseizoen (zaterdagochtend 16 maart). Burgemeester Hoogendoorn: "Als college hebben we veel waardering voor het werk dat vrijwilligers doen in onze gemeente. NLdoet is een mooie actie waarmee we de mensen die zich het hele jaar inzetten voor anderen een hand toe kunnen reiken. Een goed voorbeeld van 'Oldebroek voor mekaar', waar we als college graag aan meewerken."

Kom ook helpen
NLdoet zoekt nog vrijwilligers voor verschillende klussen in de gemeente Oldebroek. Komt u ook een handje helpen? Samen iets goed doen voor een ander en een leuke dag hebben, dat is NLdoet. Opgeven kan via de website www.nldoet.nl.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: 130315 NL Doet 2013 in de gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 27 februari 2013
Vrijwilligers in het zonnetje tijdens NLdoet

In het kader van de grootste vrijwilligersactie van het land gaat wethouder Erris Zandbergen op vrijdagochtend 15 maart pannenkoeken bakken bij Viattence, locatie Turfhorst in Wezep.

Net als burgemeester Hoogendoorn, wethouder De Muijnck en wethouder Van Dijk steekt ook wethouder Zandbergen graag zijn handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart bruist het in Nederland van de vrijwilligers. Dan vindt de grootste vrijwilligersactie van ons land plaats: NLdoet.

Wethouder bakt pannenkoeken
Samen met de medewerkers van Viattence gaat wethouder Zandbergen pannenkoeken bakken voor de vrijwilligers én de bewoners. "Tijdens een werkbezoek aan Viattence in Wezep was ik erg onder de indruk van het werk dat de vrijwilligers en medewerkers voor de bewoners verrichten. Vrijwilligers leveren een onmisbare bijdrage aan de zorg. Zij verdienen het dan ook om eens in het zonnetje gezet te worden", aldus wethouder Zandbergen.

Help ook een handje mee
Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart NLdoet. In de gemeente Oldebroek vragen verschillende organisaties en verenigingen om hulp. Wilt u ook een handje helpen? Kijk dan op www.nldoet.nl.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: 130315 NL Doet 2013 in de gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

PvdA: Politiek handwerk in NLdoet
Bron www.locourant.nl zondag 17 maart 2013 16:06

OLDEBROEK/HATTEMERBROEK - Hoe vaak merk je eigenlijk dat er zoveel om je heen alleen maar mogelijk is dankzij vrijwilligers? Of dat nu gaat om bestuursleden van een club of vereniging, of door hem of haar die koffie zet of, buiten zicht van de actieve verenigingstijden, de boel een sopje geeft? Onbetaalbaar werk met maatschappelijke rendementen waar aandeelhouders op de beursen van flauw zouden vallen. Kan zomaar gebeuren dat je, onder de indruk van de orde van de dag, compleet voorbij gaat aan het feit dat je zonder vrijwilligers geen schone kleedkamer hebt, geen onderhouden accommodatie, geen koffie…. Of helemaal geen vereniging.

Afbeelding
Foto Bert-Jan Dokter

NLdoet (Oranje Fonds) besteedt daar jaarlijks aandacht aan. Een vereniging biedt dan een eenmalige klus aan waarvoor iedereen zich inschrijven. Om een dagje ergens de schouders onder te zetten. Schilderen, schoonmaken, of een reparatieklus. Je kunt het zo gek niet bedenken.

De politiek roept vaak dat vrijwilligers het cement van de samenleving vormen. Met bezorgdheid over trends van afname beschikbare vrijwilligers. Of vergrijzing onder (nog) actieve vrijwilligers. In Oldebroek wordt er veel over gesproken en geschreven. Ziet de politiek dat bezuinigingen steeds meer oplossingen met gebundelde eigen hersenkracht en spierballen van de samenleving vergen. Woorden als: samenredzaamheid, participatie, “voor mekaar”, leefbare dorpen en andere superlatieven rollen regelmatig over de vergadertafels.

Politiek en opebaar bestuur roepen de samenleving op krachten te bundelen om leefbaarheid op peil te houden in straten en wijken. Om een lang verhaal kort te maken: De PvdA in Oldebroek beseft zich maar al te goed: “In geouwehoer kan je niet wonen”, dus als de samenleving je roept om je woorden te onderstrepen, dan moet je minimaal zelf ook thuisgeven.

Kortom, een landelijke vrijwilligers actie als NLdoet (van het Oranje Fonds) kún je niet zomaar aan je laten voorbijgaan. Dus ook de PvdA zocht een NLdoet klus uit om de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar kwam een combinatieklus van speeltuin De Vogelenzang in Hattemerbroek op ons pad. De missie: groot onderhoud met straatwerk, oud zand uitgraven, nieuw zand verwerken, schoonmaak…

Een leuke groep NLdoet vrijwilligers zette vanaf zaterdagochtend de schouders er onder. Of de schop er in. Om het kort te zeggen, velen weten weer waar de spierbanen lopen en waar de rug zit. Een dagje aan de schop, hark en bezem is in ieder geval uitdagend voor het getrainde vergaderzitvlees, mag u van ons aannemen.

De PvdA Oldebroek gemeenteraadsfractie (Jennifer Zoombelt en Bert-Jan Dokter) en afdelingsvoorzitter Sijmen Scholten ruilden dus afgelopen zaterdag de praatjes in voor daden bij de speeltuin de Vogelenzang in Hattemerbroek. En we troffen ‘s ochtends ook wethouder Carlo van Dijk met z’n schep aan in de zandbak van de speeltuin! De hoeveelheid zand die her en der werd uitgegraven en vervangen vergde dan ook flink behoud van rechte ruggen. De zandbak is in ieder geval dieper uitgegraven, betegeld en compleet opnieuw gevuld met vers speelzand..

Ook zand om en onder speeltoestellen werd vervangen of aangevuld en netjes bijgeharkt. Voor een veilige bodem bij enthousiast spel. Speeltuinen moeten, vanzelfsprekend, voldoen een veiligheidseisen dus voor de opening in april aanstaande is alles weer gecontroleerd, gerepareerd, schoon gemaakt. Klaar voor het voorjaar en de zomer!

Toen na vijven de laatste vrijwilligers de hekken van de speeltuin sloten bleken de verwachtingen overtroffen. Meer werk afgekregen dan verwacht. Mede omdat een sponsor een machine ter beschikking had gesteld voor transport van het vele zand. Dat scheelde enorme aantal kilometers kruiwagen gezeul en nog veel meer hand- en schop werk. Dus ook in het gebouw de boel schoon en op orde, terrassen en stoepen geveegd en ga zo maar door.

De vrijwilligers van speeltuin de Vogelenzang verdienen onze bewondering en complimenten. Een mooie voorziening in het dorp, waarmee zij met vereende krachten een dorp leefbaar maken en houden.

Meer weten of zelfs op zoek naar zinvolle vrije tijd besteding met een groep leuke mensen? Kijk op www.speeltuindevogelenzang.nl.

Benieuwd naar de NLdoet acties waar andere raadsleden participatie onderstreepten. Dus kom maar op met de participatie verslagen, collega’s!

Bert-Jan Dokter
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: 130315 NL Doet 2013 in de gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

Van de wethouder: NLdoet
Bron website SGP Oldebroek Datum: 16-03-2013

Landsbreed is er vandaag en morgen aandacht voor de inzet van vrijwilligers. Onder het motto “NLdoet” bieden vele instellingen, verenigingen (en noem maar op) gelegenheid om “mee te klussen”. Onze Koningin geeft, zoals gebruikelijk bij deze landelijke actie, het goede voorbeeld.

Eén van de doelstellingen is om zichtbaar te maken hoe waardevol de actieve inzet van vele vrijwilligers in onze samenleving is. Of zoals de informatieve site van NLdoet aangeeft: “Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven.”

Ook in onze gemeente Oldebroek zijn er diverse initiatieven om aan deel te nemen. Vanmorgen mochten een aantal jongeren uit onze gemeente uit het tweede jaar van het VO (Nuborgh College Oostenlicht) en ondergetekende een bijdrage leveren bij het Boerderijmuseum: schoon en klaar voor het komende seizoen! En dat alles onder de regie van zeer betrokken vrijwilligers. Overigens één van de jongeren is reeds actief als vrijwilliger bij het Boerderijmuseum: goed voorbeeld doet goed volgen!

Vanmiddag zijn zo´n 100 leerlingen van het Agnietencollege in Wezep actief geweest om een opschoonactie uit te voeren. Op locatie in Wezep mocht ik een bijdrage leveren aan de aftrap. Helaas is het nodig om zwerfvuil met dergelijke acties aan te pakken. Mooi dat het op deze wijze bijdraagt aan een schone omgeving, de kwaliteit van de openbare ruimte en aan bewustwording bij jong en oud! Een prima initiatief van de Natuur en Milieuvereniging Groentje samen met het Agnietencollege.

Vrijwilligers onder regie van vrijwilligers. Goed om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan hun inzet voor de samenleving. Goed ook om door met hun mee te werken onze waardering voor hun inzet tot uitdrukking te brengen. Waardering ook voor onze jongeren die zich vandaag hebben ingezet. En dat te meer omdat we als gemeentebestuur vanuit Meer Samenleving Andere Overheid juist deze uitdaging in de komende jaren stimuleren en verder invulling willen geven.
Olderbroek Doet!

15 maart 2013, Wethouder Izaäk de Muijnck
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie