Omgevingsdienst Noord-Veluwe: hoe en waarom?

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Omgevingsdienst Noord-Veluwe: hoe en waarom?

Bericht door Redactie »

Bron website gemeente Oldebroek:
Omgevingsdienst Noord-Veluwe: hoe en waarom?

12-07-2013: Omgevingsdienst Noord-Veluwe voert vanaf 1 april 2013 de milieutaken op de Noord-Veluwe uit. Dit gebeurt in opdracht van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten en van de Provincie Gelderland.


De adviseurs van Omgevingsdienst Noord-Veluwe bieden hoogwaardige kennis en expertise op het gebied van vergunningverlening, toezicht, handhaving en milieuadvies.

De medewerkers van Omgevingsdienst Noord-Veluwe zijn afkomstig van de gemeenten uit de regio en van de Provincie. Het zijn specialisten van de milieuafdelingen Vergunningen, Toezicht en Handhaving en dus ‘bekende’ gezichten in de regio. Ook een aantal experts op het gebied van geluid, bodem, grondwater en externe veiligheid zijn vanuit de gemeenten overgegaan naar de omgevingsdienst.

Waarom een omgevingsdienst?
In Gelderland zijn zeven omgevingsdiensten gevormd voor de uitvoering van milieutaken. De kwaliteit van de uitvoering neemt door samenwerking toe. Onderlinge kennisuitwisseling tussen medewerkers komt de dienstverlening ten goede. De nieuwe omgevingsdiensten zijn door hun omvang minder kwetsbaar dan de eerdere gemeentelijke afdelingen en kunnen kostenefficiënt tegemoet komen aan de eisen van het Rijk.

Gemeente is uw loket
Als inwoner van de gemeente Oldebroek kunt voor de aanvraag van een vergunning onveranderd terecht bij de gemeente Heerde. Dit geldt ook voor vragen over toezicht en handhaving. De gemeenten en de provincie blijven bestuurlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de milieutaken. Zij geven opdracht aan Omgevingsdienst Noord-Veluwe om deze taken voor hen uit te voeren.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de omgevingsdienst? Kijk dan op de website van de Omgevingsdienst Noord-Veluwe of lees de folder (pdf, 188kb).
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie