Directeur Bibliotheek Noord-Veluwe schrijft 100e BIEBTIP

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10126
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Directeur Bibliotheek Noord-Veluwe schrijft 100e BIEBTIP

Bericht door Redactie »

Directeur Bibliotheek Noord-Veluwe schrijft 100e BIEBTIP

Een groep medewerkers van de Bibliotheek Noord-Veluwe schreef samen 99 biebtips; voor de 100e is directeur Hetty Kruithof nu zelf in de pen geklommen. Met de biebtip willen zij leden en niet-leden wijzen op mooie, leuke en interessante titels uit de bibliotheekcollectie. De tips worden gepubliceerd in de digitale weekkrant voor de Noord-Veluwe van uitgeverij Wegener en op de eigen website van de bibliotheek. Het initiatief loopt al sinds oktober 2010.


Afbeelding

De meest uiteenlopende titels zijn al aan bod gekomen, zoals “Heimwee naar hagelslag”, “Vanmorgen draag ik rood”, “Eis ijs, zei zij”, “De Russische timmerman” en “Departures”. De biebtipschrijvers halen hun tips uit alle onderdelen van de collectie, van peuterprentenboeken, luisterboeken, romans voor jongeren, dvd’s tot informatieve boeken voor volwassenen. In hun bespreking gaat het niet alleen over de inhoud van het werk, maar vertellen ze ook wat hen er speciaal in aansprak. Zo zijn er nu in het archief bij de digitale balie van de website 100 persoonlijke aanraders van het bibliotheekpersoneel te vinden.

De 100e biebtip is de eerste van de directeur. Zij koos daarvoor de twee prachtig geïllustreerde boeken over Nederland van Charlotte Dematons. “Nederland” en “Duizend dingen over Nederland” zijn boeken om heel lang van te genieten en elke keer weer iets nieuws in te ontdekken. Ongelooflijk dat Charlotte Dematons, die de eerste achttien jaar van haar leven in Frankrijk heeft gewoond, zo’n uitgebreide studie van ons land heeft gemaakt en dit zo prachtig op papier heeft weergegeven”, is de mening van de directeur over deze uigaven.

Alle biebtips hebben een link, waarmee de lezer direct een reservering voor de genoemde titel in de catalogus van de bibliotheek kan plaatsen. En zo zijn de biebtips mooie staaltjes van boek- en bibliotheekpromotie tegelijk.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie