D66 Noordoost-Veluwe verder met nieuw bestuur

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10127
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

D66 Noordoost-Veluwe verder met nieuw bestuur

Bericht door Redactie »

Persbericht D66 Noordoost-Veluwe, vrijdag 28 mei 2015
D66 Noordoost-Veluwe verder met nieuw bestuur

Tijdens de laatste ALV van D66 Noord-Oost Veluwe, op 26 mei in ’t Trefpunt te Wezep, is een nieuw bestuur aangetreden. Harry Vromen neemt de voorzittershamer over van Edith Erkelens, die tien jaar die rol heeft ingevuld. Vanwege de recente groei en de ambities voor de toekomst is er ook gekozen voor een uitbreiding van het bestuur. Maria van Zwet is toegetreden als vijfde bestuurslid, zodat het bestuur deze uitdagingen met succes tegemoet kan treden.


Edith Erkelens is tien jaar geleden begonnen als voorzitter en heeft D66 lokaal op de kaart gezet. In de periode dat ze voorzitter was is D66 toegetreden tot de raden van Hattem, Heerde en Elburg. Sinds afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is D66 in Hattem zelfs toegetreden tot het college met Jan van der Heeden. Na deze succesvolle periode geeft ze in vol vertrouwen haar rol door aan Harry Vromen.

Afbeelding
Marcel Godschalk somt de verdiensten van Edith Erkelens op.

Harry Vromen, de nieuwe voorzitter, kan terugkijken op een boeiende en veelzijdige loopbaan in de Koninklijke Landmacht met veel internationale inzet en ervaring. Het zwaartepunt van zijn militair bedrijfskundige expertise ligt op opleiding, training en vorming, leiderschapsontwikkeling en teambuilding, HRD en personeel risicomanagement. Harry: “D66 koestert de grondrechten en gedeelde waarden. D66 vaart op eigen kompas, maar op de Veluwe kun je geen politiek bedrijven zonder oog te hebben voor de specifieke cultuur die tot op het niveau van de woonkerne verschillend kan zijn.”

Maria van Zwet komt terug in het bestuur en voegt lokale bestuurservaring toe aan het huidige bestuur. Maria werkt voor een wooncorporatie in Harderwijk. Ze is getrouwd, en heeft 2 kinderen van 34 jaar, die al 15 jaar geleden het huis uit zijn gegaan. Voor de partij was Maria actief voor de steunfractie in Heerde, ook was ze kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 en 2014 Maria: ‘Ik kies voor een praktische en resultaatgerichte benadering en wil de waarden van D66 toepassen op de lokale vraagstukken, voor zover passend in mijn rol als bestuurslid’.

Tijdens de ALV was ook Michiel Scheffer, D66 gedeputeerde in Gelderland, aanwezig om zijn eerste ervaringen als gedeputeerde met de afdeling en overige geïnteresseerden te delen. De zorgen over het H2O bedrijventerrein kwamen hierin uitvoerig aan bod.

Er zijn enkele uitdagingen die het nieuwe bestuur zal aangaan. Zo is het toetreden tot de raad in de gemeente Oldebroek een van de voornaamste doelstellingen. Maar ook het activeren van de leden, het faciliteren van de fracties en het werven van nieuwe leden zal een continu proces zijn waar dit bestuur zich op zal gaan richten.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie