Buurtauto in Wezep heeft dringend nieuwe leden nodig.

Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Buurtauto in Wezep heeft dringend nieuwe leden nodig.

Bericht door Stefan »

WEZEP - Sinds 2006 staat in Wezep aan de Schapendrift een Buurtauto; een rode Fiat Punto. Dit is een auto van de organisatie Wheels4all, die door meerdere mensen geleend kan worden voor diverse priveritten. Jeanette Eghuizen, toenmalig bestuurslid van Milieu- en Natuurvereniging Groentje, was initiatiefnemer om de deelauto ook in Wezep te introduceren. De organisatie Wheels4all is te vergelijken met Greenwheels, die met name in Zwolle veel auto’s heeft staan, maar die iets duurder in gebruik is.

In Wezep zijn er sindsdien 5 gezinnen die een abonnement afsloten bij Wheels4all, om gebruik te kunnen maken van deze auto. Tot volle tevredenheid; als je de auto wilt gebruiken is het heel makkelijk om een reservering op internet te maken. Met behulp van een sleutelkastje met cijfercode is de autosleutel 24 uur per dag af te halen. De ritten en de tijdsduur wordt op een lijst genoteerd die in de auto ligt en elke gebruiker krijgt maandelijks een afrekening van de gereden kilometers. Gebruikers hoeven geen wegenbelasting, verzekering of onderhoudskosten van de auto te betalen; dit zit in het abonnementsgeld verwerkt. Er zijn verschillende abonnementen van bijvoorbeeld € 5,- of € 10,- per maand. Er wordt wel een inleg van € 250,- gevraagd bij start van een abonnement. Dit is onder andere nodig als onderpand en eigen risico voor als er schade aan de auto wordt veroorzaakt door de bestuurder. Autoverhuurbedrijven vragen een gelijkwaardige borg als u bij hen een auto huurt.

Wheels4all heeft echter aangegeven dat 5 gebruikers te weinig is om de kosten van de auto te dekken. Dat betekent dat, als er binnenkort geen nieuwe leden bijkomen, de auto binnen 1 a 2 maanden uit Wezep wordt weggehaald. Vandaar dat beheerder Jeanette Eghuizen dringend op zoek is naar nieuwe leden van deze buurtauto. Ze zit dan met name te denken aan mensen die erover denken om hun (2e) auto weg te doen of mensen zonder auto die toch af en toe een auto tot hun beschikking willen hebben. Daar is de Buurtauto een prima en veel goedkoper alternatief.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze auto of heeft u vragen? Bel dan met Jeanette Eghuizen, tel: 038-3765667 (na 18.00 uur). U kunt natuurlijk ook op de site www.wheels4all.nl kijken voor aanvullende informatie.
Plaats reactie