5e etappe op Stuivezand na 10 minuten al beslist.

Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

5e etappe op Stuivezand na 10 minuten al beslist.

Bericht door Stefan »

't LOO / OLDEBROEK: Het leek zaterdag 21 november wel zomer te zijn op het parcours van Stuivezand al zitten we in de herfstmaanden en vliegen de bladeren, wind en regen ons normaliter om de horen. Maar dat deerde de winnaar bij de veldrijders Jordy Luisman niet, die na tien minuten wedstrijd iedereen al ver zoek had gereden, de renner uit Bergentheim sprak van een matige dag maar daar was niets van te merken, Gert Ruitenberg had al snel door dat de razende Luisman niet te houden was en had besloten om niet boven zijn kunnen te gaan rijden om zo schade op te lopen voor het klassement. De Oostewoldenaar heeft ondanks het behaalde zilver de leiding nog stevig in handen voor Arnold van de Streek die met het brons aan de haal ging.

Voor alle uitslagen van de Rabo ATB Veldritcompetitie kijk hier.
Voor foto's kijk op de website van Raymond van de Kruisweg.


Woutre Rorije uit Heerde kende een superstart in de ATB klasse. Na twee volle ronden te hebben gereden kon de overwinning hem al niet meer ontgaan, Rorije fietste zo’n hoog tempo dat Rick Oostelaar uit Zwolle daar ook geen antwoord op had die zich tevreden moest stellen met een tweede plaats, Sander Eilander legde beslag op het brons waar de Wezeper na afloop meer dan tevreden mee was.

In de leeftijd van 8 tot 10 jaar wist Ramon Eikelboom uit Scheerwolde het goud te pakken voor Thomas Arends, Eikelboom demarreerde op het juiste moment waar de jonge renner uit Harderwijk geen antwoord meer op had, Robbert Fobbe uit het ’t Loo pakte verdienstelijk het brons.

Dennis van Kruisweg heeft zijn koppositie in het klassement alleen maar verstevigd in de leeftijd van 11 tot 12 jaar. Van de Kruisweg verliet het peloton al vroegtijdig en was de volle buit weer binnen voor het jonge fietstalent uit het ’t Loo, Jorick Meijer uit Oldebroek was ver genoeg uit het zicht van zijn achtervolger Thijs Veldhoen uit Wezep om het zilver te pakken.

Bij de leeftijdgroep van 13 tot 15 jaar sloeg Erjan ten Hove toe in de laatste twee ronden van de wedstrijd. De Oldebroeker ontsnapte aan Raymond van de Kruisweg uit het ’t Loo, die het wel probeerde maar er niet in slaagde om alsnog met het goud er vandoor te gaan. Twan van Varik uit Dronten die derde werd, wist op een ludieke manier zich terug te knokken in de slotronden waarmee hij de Elburger Marvin Bovendorp onttroonde van zijn derde plek.

Zaterdag 28 november hebben de wedstrijdrijders een rustdag en is het parcours en de omgeving voor de 8e Oldebroeker veldtoertocht.

Op zaterdag 5 december zal de strijd weer worden voortgezet in het bij zijn van Sint-Nicolaas en zijn zwarte pieten die voor de jeugdrijders een mooi presentje mee zal brengen. Kijk voor alle uitslagen, interviews en ander nieuws op http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl
Plaats reactie