Nieuwsarchief

Felle uitslaande brand in houten chalet Heidehoeksweg Wezep

Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een houten chalet op camping De Heidehoek aan de Heidehoeksweg in Wezep verwoest. De brandweer werd om half een exact gealarmeerd voor de woningbrand. Onderweg naar de brand hingen er al flinke rookwolken laag boven de Stationsweg en Industrieweg. Ter plaatse aangekomen bleek dat op het campingterrein een houten chalet in brand stond. Aan de achterzijde van het chalet sloegen al enkele vlammen naar buiten terwijl aan de voorzijde van de chalet dikke bruingrijze rook uit de chalet geperst werd. De politie wist voor aankomst van de brandweer de bewoners in veiligheid te brengen en aan de hand van de gegevens te controleren of er niemand meer in het object aanwezig was. Er waren geen gasflessen in het chalet aanwezig, wel ging een brandblusser aan de achterzijde van het pand op een bepaald moment afblazen. Dit zorgde voor een soortgelijk sissend geluid als wat je bij een afblazende gasfles ook hoort.

Omdat de brand niet direct volledig uitslaand was, liepen de omliggende chalets geen ernstig gevaar in de beginfase. De brandweer van Wezep riep de assistentie in van waterwagens uit Hattem en Oldebroek. De brand was na enige tijd onder controle en geblust. Het nablussen heeft nog enige tijd geduurd. Wat de oorzaak van de brand is, kan op dit moment nog niet gezegd worden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, wel is het houten chalet volledig door de brand in de as gelegd.


Locatie Reageren 3.378x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Rookontwikkeling in woning door brand Kerkweg Wezep
Het weer in Wezep
Regen 7,5°C
ZW 7,9km/h
2,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier