Nieuws

Onderwijs per direct helemaal plat om coronavirus

Alle scholen in Nederland gaan per direct dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook basisscholen sluiten hun deuren voor onderwijs. Dat heeft het kabinet volgens de NOS zondagmiddag besloten.
© ANP
ARNHEM - Alle scholen in Nederland gaan per direct dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook basisscholen sluiten hun deuren voor onderwijs. Dat heeft het kabinet volgens de NOS zondagmiddag besloten.
Ons land volgt met de sluiting van scholen het voorbeeld van andere Europese landen, waar scholen al eerder dicht gingen. Donderdag leidde het besluit om Nederlandse scholen open te houden nog tot verbazing. Vooral het voornemen om basisscholen open te houden stuitte op veel onbegrip. Onderwijsinstanties verweten het kabinet het onderwijs te zien als een soort kinderopvang voor werkende ouders.

Spoedoverleg

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) riep zaterdag al op alle scholen te sluiten. Vervolgens was er zondag spoedoverleg waar ook de onderwijsraden aansloten. In dat overleg viel het besluit om al het onderwijs met ingang van maandag de deuren sluit. 
Hogescholen en universiteiten besloten vrijdag uit eigen beweging al de deuren te sluiten. Dit weekend kondigden ook meerdere Gelderse onderwijsinstellingen al dicht te gaan. Daaronder waren het Graafschap College in Doetinchem, het Hoornbeeck College Apeldoorn en Aventus met scholen in Apeldoorn, Zutphen en Ede.
Om 17.00 uur volgt een persconferentie van de ministers Slob en Bruins. Deze is live te zien bij Omroep Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!