Nieuwsarchief

Brand in rieten dak van woning net op tijd ontdekt Heerderweg Epe

Dankzij de oplettendheid van twee toevallig passerende fietsers is een rietgedekte woning langs de Heerderweg bij Epe bespaard gebleven. De twee fietsers waren onderweg in de richting van Epe toen zij vanaf de Heerderweg vlammen zagen in een rieten dak van een woning. Ze gingen poolshoogte nemen bij de bewoner, die nog wakker was en nietsvermoedend televisie zat te kijken in de woonkamer. De twee jongens alarmeerden direct de bewoner en de hulpdiensten, terwijl ondertussen de vlammen uit het dak kwamen rondom het schoorsteenkanaal.

De brandweerkorpsen van Epe, Heerde en Elburg waren snel ter plaatse. Door de directe inzet van manschappen op het rieten dak kon voorkomen worden dat de brand zich verder kon uitbreiden. De vlammen in het dak waren snel gedoofd.

Drie personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken vanwege enige rookinhalatie. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden en het uitvoeren van controles. De schade is beperkt gebleven door de oplettendheid van de twee toevallige passanten.


Locatie Reageren 5.738x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Politie onderzoekt aantreffen overleden persoon in woning Epe: natuurlijk overlijden
Bestuurder snorscooter gewond bij vermoedelijk eenzijdig ongeval Heerderweg Epe
Dode in woning aangetroffen in Epe, buurtbewoners vermoeden geweldsincident
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,4°C
ZZO 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier