De start van de textielrace Noord-Veluwe op basisschool De Blerck in 't Harde.
De start van de textielrace Noord-Veluwe op basisschool De Blerck in 't Harde.

Noord-Veluwse scholen strijden tegen textielafval

11 maart 2024 om 13:03 Maatschappelijk

De Textiel Race Noord-Veluwe vindt dit jaar plaats van 18 maart tot 11 april. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel.

Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 18 maart tot 11 april gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. Als dank voor het online aanmelden ontvangen deelnemers kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, SKOT Fashion en Loop.a Life.

De scholen die op de Noord-Veluwe meedoen zijn; Eben Haëzerschool (Elspeet), Prins Willem Alexanderschool (Ermelo), Koningin Julianaschool (Ermelo), CBS De Parel (Hierden),Speulderbrink, Basisschool met de Bijbel (Ermelo), De Blerck (’t Harde), Sint Andreasschool (Hattem), Gabriëlschool (Putten), Montessorischool Het Koraal (Harderwijk) en De Zaaier (Hattem).De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg,Nunspeet, Oldebroek en Hattem in samenwerking met textiel inzamelaar Climpex en Rova.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie