Old’Papier gaat voor oud papier in de gemeente Oldebroek

Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Old’Papier gaat voor oud papier in de gemeente Oldebroek

Bericht door Stefan »

OLDEBROEK - Jarenlang heeft Oud Papier Actie Oldebroek (OPA) met 10 Oldebroekse verenigingen papier ingezameld. Op deze wijze hebben vrijwilligers op zaterdagmorgens de verenigingskas voorzien van extra inkomsten.

Met de komst van de blauwe papierbak zijn de brengpunten en OPA samengegaan in een nieuwe vereniging: Old’Papier.

Old’Papier bestaat uit 17 verenigingen en regelt per 2010 alle oud papierinzameling in de gemeente. Zowel binnen- als buiten de bebouwde kom, de blauwe papierbakken huis aan huis, maar ook de inzameling via de verschillende containers die op vaste plaatsen staan.

En iedereen wordt er beter van: natuurlijk de verenigingen die meedoen in Old’Papier, maar ook het milieu en de Oldebroekse burger. Doordat er minder papier in het restafval terecht komt, wordt er meer papier hergebruikt en zijn er minder afvalstoffenlasten.

Daarom: wat de mensen van Old’Papier betreft kunnen mensen niet genoeg hun papier van het andere afval scheiden!

Afgelopen zaterdag werd het papier voor de eerste keer opgehaald. Voor de vrijwilligers was het gelijk aanpakken want het KNMI gaf een weeralarm voor jachtsneeuw. Maar deze papiermannen zijn wel wat gewend en met gezwinde slag werden de bakken geleegd.

Het ging ook veel beter dan voor de komst van de blauwe papierbak: ” Toen moest het papier van de straat geraapt worden met doosjes en stapeltjes. Regelmatig viel dat uit elkaar voordat het in de wagen gegooid kon worden. Met deze containers is dat voltooid verleden tijd!”, aldus een vrijwilliger namens de Eben-Haëzerschool.

Ruim 12.000 kg werd tijdens de eerste keer opgehaald. De mannen wisten waarvoor ze het gedaan hadden!

Afbeelding
Plaats reactie