Vlemminx, Kip en VZK sporters van het jaar 2009

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vlemminx, Kip en VZK sporters van het jaar 2009

Bericht door Redactie »

Vlemminx, Kip en VZK sporters van het jaar 2009

WEZEP 22 januari 2010 – In een haast uitpuilende WHC kantine werd de uitslag van de sportverkiezingen bekend gemaakt. Baanwielrenner Ismaël Kip werd sportman van het jaar. Bij de vrouwen ging de titel naar Marleen Vlemminx, zij beoefent de sport taekwondo. De titel voor beste sportploeg ging naar VZK heren 1. klik hier alles over de genomineerden en winnaars te lezen.


Kijk ook op de website van de Sportverkiezing.
Klik hier voor alle foto's door martin rotman
Klik hier om de foto en videoreortages op Locourant te bekijken.
Klik hier om de video's te bekijken die tijdens de sportverkiezing werden getoond.
Bekijk hier de foto's gemaakt door Ernie van Beek
Owios rijkelijk aanwezig op Sportverkiezing.


Dit jaar puilde tweemaal het podium uit van de jonge talenten die dit jaar tijdens de sportverkiezing in de schijnwerpers werden geplaatst. Klik hier om alles over de jonge talenten te lezen.
Afbeelding
Talent Judith Strijkert kreeg van haar supporters ook nog een oorkonde.

Ook kwam het podium dit jaar weer vol met jeugdige sporters die bijzondere prestaties geleverd hebben. Klik hier voor meer over de bijzondere prestaties.

Afbeelding
Sportvrouw 2009 Marleen Vlemminx.

Marleen Vlemminkx beoefent een sport die voor het eerst genomineerd wordt tijdens de sportverkiezingen in Oldebroek: taekwonde. De 23 lentes tellende Wezepse veroverde enkele jaren terug de zwarte band en dit jaar de tweede dan. Daarna werd Marleen dit jaar tweede tijdens het NK fights en veroverde ze de nationale titel op het onderdeel tüls. Voorwaar, prestaties van formaat!

Afbeelding
Ismaël Kip krijgt de felicitaties van wethouder Veldhoen.

Ismaël Kip is succesvol op de weg en op de baan. In het voorjaar eindigde hij als vierde in een clubcompetitieklassieker en werd korte tijd later geveld door de ziekte van Pfeiffer. In het najaar vierde de 22-jarige Oldebroeker z’n comeback met een baanzege in Rotterdam en de nationale titel 50 kilometer op de baan. Dat hij een geliefde renner is blijkt ook uit de uitnodigingen en de deelnames aan de Zesdaagsen van Amsterdam en Apeldoorn.

Afbeelding
Sportploeg 2009 opgesteld voor een foto

Vorig jaar won Dames 1 van volleybalvereniging VZK uit Wezep de sportverkiezingen bij de teams. Dit jaar is Heren 1 van VZK winnaar. De volleyballers uit Wezep draaiden een prima seizoen. Naast het kampioenschap in de promotieklasse veroverde heren 1 ook de regiobeker. Een prestatie van formaat.

Bron tekst Gemeentelijk Sportverkiezing
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Sporttalenten 2009

Bericht door Redactie »

Talenten 2009

Rick den Otter – Rood Wit korfbal - 12 jaar
Hij speelde het afgelopen jaar in de D1 van Rood Wit. Na een uitnodiging van DOS ’46 Nijeveen om talenten aan te melden zijn er door de vereniging 3 aangemeld. Rick werd tijdens een talentenavond geselecteerd om bij de korfbalschool van DOS trainingen te komen volgen. Een bijzondere prestatie, omdat er veelal ook talenten meedoen, die al op een veel hoger niveau korfballen.

Manon Bastian – Heuvelruiters
Een beginnende amazone. Helemaal doorgebroken en sleept vele prijzen in de wacht. Bij de kringkampioenschappen bij de pony’s in het B-springen werd zij reservekampioen en op de reg. Kampioenschappen van outdoor Gelderland werd zij (als debutante) 18e in een deelnemersveld van 48.

Iris van Bruggen – Heuvelruiters
Heeft een succesvolle overstap gemaakt naar de paarden. In de B-dressuur constant voorin te vinden met heel hoge punten. Zij werd kampioen in het kringkampioenschap B-dressuur en 3e tijdens de reg. Kampioenschappen outdoor Gelderland. Jammer genoeg zijn er in deze discipline geen NK wedstrijden, anders was zij zeker één van de grote kanshebbers geweest.

Rick en Levi Schreurs - Motorcross
Rick (stuurman)en Levi Schreurs (bakkenist) – Schreursbrothers – zijspancross 1e overwinning in Reusel 2e in Oldebroek 1e in Meijel

VSCO ’61 – C1 – Voetbal
Dit elftal is ongeslagen kampioen geworden in hun klasse en promoveren nu naar de 1e klasse.

VSCO ’61 – F1 – voetbal
Ook dit elftal heeft promotie afgedwongen. Zij gaan ook naar de 1e klasse.

Inge Mulder - Gymnastiek SOS Oldebroek – 9 jaar
Ze turnt in de 3e divisie en werd hier na 3 prachtige plaatsingswedstrijden regiokampioene van Gelderland. In de halve finale klopte alles, zodat ze doorging naar de finale, waar ze uiteindelijk goud behaalde.
Op het NK ging het iets minder perfect, maar een 7e plaats op het NK 3e div. is een heel groot resultaat. In het nieuwe seizoen gaat ze weer een stap hoger naar de 2e divisie. Hiermee is zij uniek in de gemeente Oldebroek en in de vereniging SOS.

Sabine Kroeze – 12 jaar - Majofique
Brons bondskampioenschappen. Zij is gepromoveerd

Sanne Wessels en Heleen Hoogland – Majofique
Brons bondskampioenschappen dit duo is gepromoveerd.

C-team majofique
Goud bondskampioenschappen. Dit team gaat ook deelnemen aan de NK.


Anouk Mijnheer – Zwemmen – 16 jaar
Arco Harink – Zwemmen – 15 jaar
Esmée Kleine – Zwemmen – 13 jaar

Alle drie hebben ze een enorme progressie gemaakt in zowel mentaal als fysiek opzicht. Naast het feit dat ze zwemmen heel leuk vinden merken we ook dat de motivatie een stuk omhoog gegaan is door de progressie die ze gemaakt hebben.

Luke Roodenburg – WHC (FC Zwolle)

Edgar Postema - tafeltennis
Wezeper Edgar Postema heeft zich binnen vier jaar ontwikkeld tot een internationaal tafeltennistalent. Geselecteerd voor de nationale jeugdselectie. Traint 12 uur per week.

OWIOS E5 - kampioen

OWIOS D1
Kampioen geworden in de 2e klasse. Ze wisten 12 van de 16 wedstrijden in de competitie te winnen. De overige wedstrijden eindigden in een gelijk spel. In de 16 wedstrijden werd net niet de 100 doelpunten gehaald, maar toch werden het er maar liefst 91!

Julian ten Hove – OWIOS - voetbal
Hij voetbalt in de E1 van Owios, maar traint een volledige week mee met FC Zwolle.

Marco Hoogland – OWIOS - voetbal
Hij heeft gevoetbald voor district Oost, maar is daarna afgevallen na een aantal rondes.

Bron tekst Gemeentelijk Sportverkiezing
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Vlemminx, Kip en VZK sporters van het jaar 2009

Bericht door Redactie »

Bijzondere prestaties 2009

Sharon Vierhuis – 20 jaar - Majofique
Een dame, die alles voor haar sport over heeft. Ze ging haar droom achterna en dit resulteerde in heel goede prestaties. Een jaar lang elke vrijdagavond naar Voorhout (bij Den Haag) om mee te trainen met het Senior Parade Corps van Inspiration Voorhout.
Regelmatig op zaterdag of zondag naar Voorhout voor bondswedstrijden. Dit alles om maar eens een keer te mogen deelnemen aan het EK. Het EK werd gehouden in Kroatië, Kastela.
Gelukkig werd al haar inzet, opoffering van vrije tijd omgezet in een prachtige prestatie: De titel Europees Kampioene.
Naast alle genoemde activiteiten is Sharon ook nog instructrice bij 3 verenigingen. (Majofique, Excelsior Oostendorp, Nooit Gedacht Zwolle). Zeven dagen per week bezig met haar sport. Traint ook nog mee in het A-team van Majofique en neemt met deze groep ook deel aan het NK (bondskampioenschappen).
Al met al een uitzonderlijke sportvrouw, die alles doet om de top te behalen!

Lonneke Vaessen – Heuvelruiters
Al sinds jaar en dag staat ze vooraan bij de kampioenschappen. Dit jaar werd ze 5e in de Z-dressuur bij de Reg. Kampioenschappen van outdoor Gelderland. Hier is zij ook gescout voor het Rabotalententeam. Helaas niet verkozen tot deelneemster.

A-team majofique – Brons tijdens het NK.

Estafetteploeg zwemmen
Bernie Klompmaker, Johan Bosma, Richard Oosterbroek, Jelle den Ouden
Dit team heeft zich in december 2008 weten te plaatsen voor de NK sprint in Alkmaar. Dit was in juni 2009. Op de 4 x 50 vrije slag werden zij gediskwalificeerd, maar op de 4 x 50 wissel wisten ze te eindigen op een 31e plaats, 16 plaatsen hoger, dan dat ze zich geplaatst hadden.

Gerco v.d. Beek skeeleren
Gerco won twee gouden medailles tijdens het NK road in Biddinghuizen, deelname EK België.

Robbin Uitslag – OWIOS - voetbal
Hij zat vorig jaar bij de talenten. Ook hij heeft dit jaar weer bij FC Zwolle gezeten. Op dit moment speelt hij nog steeds interegionaal KNVB district.

Bron tekst Gemeentelijk Sportverkiezing
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Vlemminx, Kip en VZK sporters van het jaar 2009

Bericht door Redactie »

Genomineerden sportverkiezing Oldebroek 2009
SPORTMANNEN


RAMON WOLF (Motorsport)
Voor de derde keer is pitbiker Ramon Wolf afgelopen seizoen gehuldigd als kampioen van Nederland. De pitbiketopper veroverde de nationale titel ook al in 2007 en 2008. Naast het Nederlands kampioenschap reed Ramon in binnen- en buitenland ook een groot aantal overwinningen en ereplaatsen bij elkaar. In 2010 neemt Ramon gas terug om zich meer te richten op zijn eigen reclamebedrijf.

JOHAN NEEVEL (Triatlon)
Triatlonveteraan Johan Neevel is afgelopen seizoen blessurevrij geweest en heeft deelgenomen aan veel wedstrijden. De prestaties van de 44-jarige triatleet zijn indrukwekkend. De Wezeper won triatlons in Klazienaveen, Groningen, Utrecht en van het totaal acht triatlons tellende Scott Mastercircuits won hij er maar liefst vier. Ook de open Duitse crosstitel werd een prooi voor Neevel. Na lange tijd op kop gelegen te hebben tijdens het NK op de weg in Huizen bleef hij met een vierde plek net buiten het podium. Wel stond hij als tweede op het podium bij het NK cross op Ameland en tijdens het EK in Holten eindigde Johan Neevel als zesde. Hij prepareert zich heel serieus voor het WK weg 2010.

ISMAËL KIP (Wielrennen)
Ismaël Kip is succesvol op de weg en op de baan. In het voorjaar eindigde hij als vierde in een clubcompetitieklassieker en werd korte tijd later geveld door de ziekte van Pfeiffer. In het najaar vierde de 22-jarige Oldebroeker z’n comeback met een baanzege in Rotterdam en de nationale titel 50 kilometer op de baan. Dat hij een geliefde renner is blijkt ook uit de uitnodigingen en de deelnames aan de Zesdaagsen van Amsterdam en Apeldoorn.

HENK SCHOLTEN (Paardensport)
Paardenfokker Henk Scholten uit Wezep is dit jaar met z’n driejarige tuigpaard Bertida kampioen van Gelderland geworden. Ook vorig jaar behaalde Henk de Gelderse titel met Bertida, daarna werd hij zelfs Nederlands kampioen. Dit jaar moest hij tijdens de nationale titelstrijd genoegen nemen met een tweede plaats.

ANTOINE SELLIES (Karten)
Antoine Sellies is in 2009 gehuldigd als Nederlands kampioen karten in de klasse 08, de ICC schakelkarts 125cc. Vier van de zeven wedstrijden die meetelden voor de nationale titel werden gewonnen door de Hattemerbroeker. Z’n hegemonie in deze klasse blijkt ook uit de twee tweede plaatsen en één keer eindigde hij als derde. Komend seizoen rijdt Antoine, die samen met Arjan Kievitsbosch onder de naam KSH Racing een eigen raceteam gaat opzetten en karts gaat importeren, in dezelfde klasse.

SPORTVROUWEN

DIANNE BROUWER (Paardensport)
In januari van dit jaar was er al het eerste succes voor amazone Dianne Brouwer. Met haar paard Whyretti veroverde de Wezepse toen de springtitel bij het kringkampioenschap. Daarna werd ze met Zaffier derde tijdens het Gelders kampioenschap en veroverde ze de nationale titel in de klasse L. Dianne vertelt dat de paarden gefokt worden door haar opa en dat zij de paarden opleidt. De 21-jarige amazone betrekt ook haar paarden bij de geleverde prestaties, ’want,’ zegt Dianne, ’het zijn prestaties van de amazone en het paard’.

MARLEEN VLEMMINX (Taekwonde)
Marleen Vlemminkx beoefent een sport die voor het eerst genomineerd wordt tijdens de sportverkiezingen in Oldebroek: taekwonde. De 23 lentes tellende Wezepse veroverde enkele jaren terug de zwarte band en dit jaar de tweede dan. Daarna werd Marleen dit jaar tweede tijdens het NK fights en veroverde ze de nationale titel op het onderdeel tüls. Voorwaar, prestaties van formaat!

ANNE-MARIJE VAN DEN BERG (Paardensport)
De 17-jarige amazone Anne-Marije van den Berg maakt een stormachtige ontwikkeling door. In januari 2009 scoorde ze al goed met haar paard Pacival en plaatste ze zich al voor het NK. Met het paard Unlimited heeft Anne-Marije de reeks successen vervolgd, veel wedstrijden gewonnen en een vijfde plaats op de Gelderse titelstrijd behaald. Tijdens het NK ging het niet goed met Anne-Marije, die later wel kringkampioene werd en deelname a\an de Gelderse titelstrijd veilig gesteld heeft.

ILONA SOUMAN (Paardensport)
De 21 lentes tellende Ilona Souman uit Hattemerbroek scoort heel goed met haar paard Zidane RT. De in Hattemerbroek wonende Ilona kwam dit seizoen 32 keer aan de start met de vijfjarige Zidane RT en won maar liefst 28 keer! Sportieve hoogtepunten beleefde Ilona Souman, die lid is van De Marleruiters in Hattem, met overwinningen tijdens het kringkampioenschap Noordoost Veluwe, het Gelders kampioenschap en het Groene seizoen.

SPORTPLOEGEN

VZK HEREN 1 (Volleybal)

Vorig jaar won Dames 1 van volleybalvereniging VZK uit Wezep de sportverkiezingen bij de teams. Dit jaar wil Heren 1 van VZK een greep naar de macht doen. De volleyballers uit Wezep draaiden een prima seizoen. Naast het kampioenschap in de promotieklasse veroverde heren 1 ook de regiobeker. Een prestatie van formaat.

ROB DE BIE en ROBERT VAN ESTERIK (Beachvolleybal)
Rob de Bie (Wezep) en Robert van Esterik (Elburg) hebben met heel veel succes deelgenomen aan het Beach Volleybal Circuit van de NeVoBo. Rob de Bie is volleyballer in het eerste team van VZK uit Wezep en Robert speelt bij Dynamo in Apeldoorn. Via de regionale toernooien in de regio Nieuw Gelre heeft dit koppel zich weten te plaatsen voor het Gesloten NK Beach van de NeVoBo op het strand in Scheveningen. Het succesvolle koppel won de Nederlandse titel bij de senioren.

WHC 1 (Voetbal)
Voetbalvereniging WHC maakt een seizoen mee, zoals niet eerder is meegemaakt in de bijna 80-jarige geschiedenis van de zaterdaghoofdklasser uit Wezep. De hoofdmacht van WHC plaatste zich afgelopen seizoen voor de landelijke KNVB beker en is daarin zo succesvol dat nu de achtste finale is bereikt. Heel opmerkelijk voor een amateurteam als WHC, dat nog samen met de amateurs van Baronie in het bekertoernooi vertegenwoordigd is. In de achtste finale krijgt WHC reus Ajax op bezoek.

VSCO Dames 1 (voetbal)
Twee jaren geleden ontpopte het toen winnende damesteam van VSCO zich, samen met De Mulderssingers, als sfeermaker pur sang tijdens de finaleavond van de sportverkiezing. Dit jaar heeft Dames 1 van VSCO met het behalen van het kampioenschap weer een nominatie in de wacht gesleept. Of dat opnieuw tot de titel sportploeg leidt moet afgewacht worden. Opmerkelijk is wel dat het team in een periode van drie jaren van de vierde klasse naar de tweede klasse is gepromoveerd.

Bron tekst Gemeentelijk Sportverkiezing
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
jan bredewout
Berichten: 863
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep

trailer sportploeg oldebroek

Bericht door jan bredewout »

trailer sportploeg 2009 Oldebroek.


Sportman Oldebroek 2009



Sportvrouw Oldebroek 2009.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Vlemminx, Kip en VZK sporters van het jaar 2009

Bericht door Redactie »

Zorgboerderij Benjamin

Zorgboerderij Benjamin,ons goede doel van de Sportverkiezing.
De zorgboerderij  is vijf jaar geleden opgestart door Janet Fijn en Johannette van Oene.
Op de zorgboerderij wordt dagbesteding geboden aan mensen met een verstandelijke handicap.
De werkzaamheden vinden plaats op/om de boerderij, deze staat trouwens aan de Duivendansweg 18 A in Wezep. De boerderij wordt gedreven vanuit christelijke normen en waarden.
Er is van maandag t/m vrijdag  plaats voor 4 mensen,er zijn verder geen vereisten,alleen dat men affiniteit heeft met de aktiviteiten op/om de boerderij. Ze hebben ook een website: http://www.benjaminzorg.nl.

Afbeelding
Janet Fijn en Johannette van Oene nemen de opbrengst van de verloting in ontvangst.

Bron tekst Gemeentelijk Sportverkiezing
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie