Gemeente Oldebroek betaalt schadevergoeding

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Gemeente Oldebroek betaalt schadevergoeding

Bericht door Redactie Noord » di mar 20, 2012 21:10

Persbericht gemeente Oldebroek, 20 maart 2012
Gemeente Oldebroek betaalt schadevergoeding

OLDEBROEK - Gemeente Oldebroek geeft een schadevergoeding aan Jan Bakker Beheer Oldebroek BV. De gemeente behandelde een bouwaanvraagprocedure van de Beek-laan 10 niet goed.

Klacht handelswijze gemeente

Op 20 april 2011 ontving gemeente Oldebroek een klacht van Jan Bakker Beheer Oldebroek BV over de handelwijze van de gemeente in een bouwaanvraagprocedure van Beeklaan 10. Na een interne klachtenprocedure verklaarde de gemeente Oldebroek de klacht ongegrond. Hier was de firma het niet mee eens en richtte zich vervolgens tot de ombudsman, de heer mr. M.A.C. van Egdom.

Aanvraag niet juist behandeld
De ombudsman oordeelde dat de gemeente Oldebroek de bouwaanvraagprocedure niet goed heeft behandeld. De doorlooptijd was onacceptabel lang, er was sprake van onvoldoende sturing en gemeente zag onvoldoende toe op de afdoening van de schadeclaim. Gemeente Oldebroek vindt dit zeer spijtig en heeft het advies van de ombudsman overgenomen. De gemeente biedt Jan Bakker Beheer Oldebroek BV haar oprechte excuses aan en de firma ontvangt een schadevergoeding van € 5.147,-.

Aanpassing interne klachtencommissie
Om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen, kijkt gemeente Oldebroek kritisch naar haar interne klachtencommissie. Zowel bestuurlijk als ambtelijk wil de gemeente lering trekken uit dit dossier. De rol van de interne klachtencommissie wordt geëvalueerd en de commissie wordt uitgebreid met een juridisch medewerker.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie