Overhandiging cheque aan preventief huisbezoek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Overhandiging cheque aan preventief huisbezoek.

Bericht door Redactie »

Overhandiging cheque aan de leden van de werkgroep preventief Huisbezoek 75+ Hattemerbroek

WEZEP dinsdag 25 januari 2005 - De werkgroep preventief Huisbezoek 75+ Hattemerbroek kreeg uit handen van dhr. Otten, van de lokale afdeling Nationaal Fonds Ouderenhulp twee cheques ter waarde van € 2.950,- en € 450,- overhandigt. De werkgroepleden werden tijdens de training “Huisbezoek 75+ verrast met de cheque.


Afbeelding
V.l.n.r. Jan Otten, Ingrid Bakker (ouderen adviseur), Herman de Groot, Eimert Heertink, Gerrie van der Beek, Greta Koele, Jan Tijssen, Han Francken, Eef Schoonhoven en de cursusleider Benoit Hameleer.

Het geld is bestemd voor het project preventief huisbezoek 75+ in Hattemerbroek. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp geeft deze bijdrage omdat goede voorlichting essentieel is voor behoud en bevordering van zelfredzaamheid van ouderen. Ook levert het project bouwstenen op voor het gemeentelijk ouderenbeleid.

In het voorjaar zullen de getrainde vrijwilligers van de werkgroep huisbezoeken afleggen aan de 75-plussers in Hattemerbroek die mee willen werken aan het onderzoek. De 75-plussers worden thuis geënquêteerd over hun woon en leefomstandigheden. De bezoeken worden afgelegd door getrainde vrijwilligers.
Het project is een samenwerkingsproject van de Ouderenadviseur in de gemeente Oldebroek, de Stichting Welzijn Ouderen Wezep-Hattemerbroek en de sectie Sociaal Cultureel Werk gemeente Oldebroek.
Contactpersoon voor het project is de Ouderenadviseur mevrouw I.H. Bakker (t) 038 3769311

Het Nationaal Fonds Ouderenhulpzamelt geld in voor projecten die direct ten goede komen aan kwetsbare ouderen. Zij richt zich daarbij op vier speerpunten:
  • Bestrijding van eenzaamheid onder ouderen
    Verbetering van de ouderenzorg
    Verbetering van de veiligheid voor ouderen
    Bestrijding van verborgen armoede onder ouderen
Concrete projecten zijn o.a. huisbezoeken, ouderenvervoer en ontmoetingsactiviteiten. Het Fonds ontvangt een deel van haar gelden uit de verkoop van Zomerzegels die elk voorjaar uitkomen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie