René Ruitenberg wint ronde van de Hoge Enk.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

René Ruitenberg wint ronde van de Hoge Enk.

Bericht door Redactie »

René Ruitenberg wint ronde van de Hoge Enk.

(Hoge Enk) Met veel publiek een geweldige entourage en mooie wedstrijden is de wielerronde van De Hoge Enk terug op de wielerkalender gezet. Bij het hoofdnummer van de avond weet de slimme René Ruitenberg zijn medevluchters in de laatste kilometers los te rijden en zo de wedstrijd te winnen.

Na veel voorbereiding was het woensdag avond zo ver dat de ronde van de Hoge Enk weer terug kon komen op de wieler agenda. Op de mooie omloop begonnen de wedstrijden met een dikke bandenwedstrijd met als winnaars Joël van Broekhuizen en Gerrit Hoekert. Wat later was er een race voor de Hoge Enkers met als winnaar Bart Junte die de prijzen van “Ons Huus” in ontvangst mocht nemen. De jeugd die daarna ook hun wedstrijden afwerkten kregen een huldiging van wereldkampioen Theo Bos met Ismaël Kip, waar diversen nog even trots mee samen op de foto gingen.

Om 7 uur vertrok dan het hoofdnummer van de avond die het publiek een keiharde wedstrijd voorschotelden. Langs het parcours werd het publiek verder onder meer vermaakt door het zeemanskoor, Dolly act en een blaaskapel waardoor er een leuke gezellige sfeer ontstond. Bij zowel de B als de A-categorie was het continu een spervuur van demarrages, maar niemand kon echt weg komen. De B’s die na 60 km. Koers konden afsprinten was het in de laatste ronde dan toch nog Gerben Mensink uit Oldebroek die uit de greep van het peloton wist te ontkomen en zo de overwinning voor zich opeiste.

De A’s mochten nog even door om hun wedstrijd vol te maken. Op 2 ronden voor het eind waren het de slimme “oudjes” René Ruitenberg en Dick Hoeve die samen met de altijd weer strijdlustige André Klompmaker de jongere elites wisten te verassen. Net voor de sprint ontvluchte Ruitenberg de anderen en wist zo de wedstrijd voor het enthousiaste publiek te winnen. Na afloop was er dan nog een feestelijke huldiging die werd ingeleid door “Dolle Dries” die speciaal een koe als rondemiss had meegenomen om de sfeer nog wat te verhogen.

De organisatie kan terugkijken op een mooie avond die zeker voor herhaling vatbaar is en dankt dan ook alle sponsors, vrijwilligers en zeker ook het geweldige publiek.
Laatst gewijzigd door Redactie op vr mar 17, 2006 23:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
herogewier
Berichten: 1
Lid geworden op: za jul 09, 2005 1:31

Bericht door herogewier »

Foto's zijn hier te vinden http://www.pixagogo.com/2219125168
Plaats reactie