Bestuursakkoord Oldebroek.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Bestuursakkoord Oldebroek.

Bericht door Redactie »

Bestuursakkoord Oldebroek.

Klik hier om het akkoord "Samen Slagvaardig" te lezen.


Oldebroek 28 maart – Na vier jaar saneren, lastenverhogingen en besluiten nemen tot grote plannen is nu de tijd gekomen om energie te steken in de goede uitvoering hieraan. Dat is één doelstelling welke verwoord staat in het bestuursakkoord. Hier is een flinke uitbreiding van het aantal ambtenaren (30) voor nodig. Verder vinden de kandidaat wethouders en hun fractievoorzitters het belangrijk om de communicatie met de burger als een vervolg op de dorpsgesprekken verder uit te bouwen. Denk aan de communicatie met doelgroepen en het betrekken van mensen al bij het maken plannen.
Niet minder van belang is het goed invoeren van de nieuwe wet WMO. De partijen vinden het van groot belang dat de burger die wat minder sterk staat in deze maatschappij op een goede en menselijke manier geholpen word. Verder zullen er allerlei zaken integraal aan gepakt gaan worden om een zo een zo hoog mogelijk resultaat te behalen. Alle fractievoorzitters, ook van de SGP en VVD, waren zeer te bespreken over de gang van zaken die tot dit akkoord heeft geleid. Principiële zaken, bijvoorbeeld de urnenmuur, staan niet in het akkoord. Deze kunnen via de raadsagenda in de gemeenteraad aan de orde gesteld worden. Er werd ook duidelijk aangegeven dat er voor nieuwe plannen, waar flinke investeringen voor nodig zijn, de komende jaren geen geld voor beschikbaar zal zijn.

Lees ook het persbericht van de gemeente hieronder.
Laatst gewijzigd door Redactie op za apr 08, 2006 15:20, 9 keer totaal gewijzigd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Samen slagvaardig

Bericht door Redactie »

Samen slagvaardig
bestuursakkoord gemeente Oldebroek 2006 - 2010

Oldebroek - Na de raadsverkiezingen in de gemeente Oldebroek is gewerkt aan een nieuw college. Als lijsttrekker van de grootste partij heeft Gerrit Jan Veldhoen het initiatief genomen in de besprekingen met aanvankelijk alle partijen. Daaruit kwam naar voren dat de fracties van ChristenUnie, PvdA en CDA aan de slag gingen om te komen tot een bestuursakkoord. Na twee rondes van besprekingen is er een akkoord bereikt en zullen deze partijen ook kandidaten voordragen voor de wethoudersverkiezing op 4 april aanstaande.


Afbeelding
De kandidaat wethouders v.l.n.r. Jan Klein PvdA, Gerrit Jan Veldhoen CU en André Maat CDA. foto http://www.oldebroek.net

Onder de naam 'Samen slagvaardig' willen partijen in de komende jaren in goed overleg met de samenleving hun plannen met daadkracht uitvoeren. Dat is de basis van het bestuursakkoord waarover de partijen het afgelopen week eens geworden zijn. De nadruk in dit akkoord ligt in het gezamenlijk met de burgers komen tot oplossingen, vandaar 'samen'. Veel van de zaken die besloten zijn in de afgelopen bestuursperiode komen in de voorliggende periode tot uitvoering, daarom 'slagvaardig'.

Door vroegtijdige inspraak, wordt bevorderd dat er draagvlak is bij de inwoners. Zo ontstaat een gemeentebestuur dat dicht bij de samenleving en ook in de samenleving staat. Een gemeentebestuur dat met en voor de burger aan de slag wil zijn en dat vanuit een houding van wederzijds respect een stimulerende uitstraling kan hebben voor iedereen.

Op financieel vlak is er in de afgelopen bestuursperiode veel gebeurd om de gemeentelijke financiën op orde te brengen. Vanaf nu gaat het om beheersing van de gemeentelijke financiën in meerjarig perspectief. Dat betekent dat niet alles zondermeer kan in Oldebroek. Wat dat betreft is dit bestuursakkoord er vooral één van afmaken en minder één van nieuw beleid. Ook de gesprekspartners van de gemeente, burger of vereniging, zullen zich moeten realiseren dat het beeld van een overheid met allerlei potjes niet meer van deze tijd is. Wederzijdse mogelijkheden en verantwoordelijkheden zullen een basis zijn voor goed overleg.

Werken aan een veiliger en leefbare omgeving blijft één van de speerpunten van dit bestuursakkoord. Dan gaat het over verkeersveiligheid maar ook over het gevoel van veiligheid op straat. Verder is een leefbare omgeving er eentje met groen, maar ook met ruimte voor economische kansen en voor wonen. Zorg voor de zwakkeren in onze samenleving staat eveneens hoog in het vaandel. Een belangrijke ontwikkeling hierbij is de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Kortom: het bestuur wil niet meer alléén werken aan een mooie toekomst van de gemeente Oldebroek, maar dat vooral doen in overleg en samenwerking met haar bewoners. De drie partijen die dit akkoord tot stand hebben gebracht willen daarom, nog meer dan voorheen via de dorpsgesprekken, samen met de burgers invulling geven aan de uitvoering van het beleid. Daarom: Samen Slagvaardig!

Perbericht gemeente Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie