Timotheüsschool presenteert plannen aan gemeenteraad.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Timotheüsschool presenteert plannen aan gemeenteraad.

Bericht door Redactie »

Timotheüsschool presenteert plannen aan gemeenteraad.

OLDEBROEK 20 juni 2006 – Op 22 maart hebben kinderen van de Timotheüsschool samen met wethouder Veldhoen bomen geplant aan de Feithenhofsweg. De wethouder heeft de kinderen toen uitgenodigd om mee te denken hoe het landschap er in de toekomst uit moet zien. De kinderen zijn op school aan de slag gegaan en hebben tekeningen gemaakt over van het landschap in de toekomst.

Vanmiddag kwamen groep 6 en 7 op het gemeentehuis om de tekeningen te laten zien. Ook vertelde ambtenaar Dave Zappeij met welke plannen de gemeente nu al bezig is, net als Elburg wil Oldebroek graag dat alle hekken die toegang geven tot de weilanden weer van hout zijn en Oldebroek wil weer meer houtwallen in het landschap.
Drie kinderen hebben 's avonds tijdens de commissie vergadering gebruik gemaakt van het spreekrecht en hun mening gegeven over hoe het landschap er uit moet zien in de toekomst.

Klik hier om de video van het inspreken te bekijken.
Klik hier om de foto’s van de bijeenkomst vanmiddag te bekijken.
Klik hier om het planten van de bomen te bekijken


Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Persbericht gemeente LOP

Bericht door Redactie »

'Hoe ziet de gemeente Oldebroek er over tien jaar uit?'
Leerlingen Timotheüsschool spreken in tijdens commissievergadering

Oldebroek - Leerlingen van de Timotheüsschool hebben op dinsdagavond 20 juni ingesproken bij de commissie Ruimte en Grond. Op de agenda stond het landschapsontwikkelingsplan (LOP). Als insprekers maakten ze de commissie duidelijk om vooral zuinig met het landschap om te gaan. Daarnaast gaven ze uitleg over de tekeningen die ze in het kader van het LOP hebben gemaakt.


Op dinsdagavond was de raadzaal in het gemeentehuis in Oldebroek gevuld met een paar opvallend jonge inwoners van de gemeente. Drie leerlingen van de Timotheüsschool zaten, wat gespannen, op tribune te wachten op het moment dat ze het woord mochten nemen. Voor even werd van het vaste reglement afgeweken. De leerlingen hoefden niet achter de inspreekmicrofoon plaats nemen, maar kregen een handmicrofoon om hun verhaal te vertellen. Dit deden ze aan de hand van de tekeningen die door leerlingen van groep 6 en 7 zijn gemaakt. Deze tekeningen waren in de raadszaal opgehangen. Hun verhaal werd met applaus en enthousiasme begroet door de aanwezigen. Op voorstel van raadslid Wim Roelofsen blijven de tekeningen in de raadszaal hangen tot en met de raadsvergadering van 4 juli. Tijdens deze vergadering zal de raad definitief besluiten over het LOP. De tekeningen zijn te bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

In maart hadden de leerlingen van groep 6 en 7 van de Timotheüsschool deelgenomen aan het herplanten van bomen aan de Feithenhofsweg op nationale boomfeestdag. Tijdens deze gelegenheid werden de leerlingen uitgenodigd door wethouder Gerrit Jan Veldhoen om deel te nemen aan bespreking van het landschapsontwikkelingsplan (LOP) in de raad. Een LOP geeft aan hoe het buitengebied van Oldebroek er in de toekomst in 2030 eruit zou kunnen gaan zien. Naar aanleiding hiervan, hadden de leerlingen nagedacht hoe Oldebroek er in de toekomst uitziet. Zal Oldebroek helemaal zijn volgebouwd? Is er nog wel ruimte voor bossen, weilanden en sloten? Na een aantal gesprekken zijn de leerlingen aan de slag gegaan om hun toekomstvisie voor Oldebroek te verwerken in tekeningen. Dinsdagmiddag 20 juni hebben de leerlingen een presentatie over het LOP gekregen in de raadszaal; na afloop hebben zij hun tekeningen opgehangen in de raadszaal.

Kijk ook eens op www.oldebroek.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie