Informatiebulletin Koninginnedag en dodenherdenking Wezep

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9574
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Informatiebulletin Koninginnedag en dodenherdenking Wezep

Bericht door Redactie »

Informatiebulletin Koninginnedag en dodenherdenking Wezep 2007
Aan alle inwoners van Wezep

februari 2007

We beginnen dit informatiebulletin met een dringende oproep. Evenals 4 jaar geleden blijven er na Koninginnedag 2007 te weinig bestuursleden over om voor de komende jaren een gevarieerd en aantrekkelijk programma te kunnen maken. Het voortbestaan hangt er dus van af of zich nieuwe bestuursleden aanmelden!
We zijn op zoek naar mensen die mee willen draaien in het bestuur. Ook zijn vrijwilligers die op 30 april mee willen helpen, nodig. Als u/jou een bestuursfunctie of een vrijwilligerstaak wat lijkt, kunt u voor informatie of aanmelding bij één van de bestuursleden onderaan dit bulletin terecht.

Voor Koninginnedag 2007 hebben we geprobeerd een uitgebreid programma samen te stellen, wat we hierbij met plezier presenteren.
Ook aan de overdracht van de adoptie van het monument bij het Meidoornplein en aan de dodenherdenking hopen we op gepaste wijze aandacht te schenken. Verder heeft Concerto op 5 mei een bevrijdingsconcert in de Kamphal georganiseerd.

PROGRAMMA KONINGINNEDAG MAANDAG 30 APRIL

Muzikale rondgang

Het oranjefeest wordt geopend met een muzikale rondgang door De Eendracht en 1 van de Van Limburg Stirum Korpsen. De korpsen zullen de kinderen vanaf 8.30 uur bij de schoolpleinen vandaan ophalen. Begin april zullen de scholen hierover meer informatie krijgen.

Aubade

We willen iedereen, jong en oud, uitnodigen om deel te nemen aan de aubade, die om 9.30 uur plaats zal hebben rond de vlag op het marktplein.
De aubade zal namens Hare Majesteit de Koningin worden afgenomen door een vertegenwoordiger uit het College van B en W van onze gemeente. De scoutinggroep zal de vlag in top hijsen. Verder zullen we, naast het volkslied, enkele liederen zingen.

Tuinconcert Veldheem
Rond koffietijd geeft De Eendracht bij Zorgcentrum Veldheem een tuinconcert.

Oranjemarkt en braderie
Op het marktplein en enkele omliggende straten zal weer de oranjemarkt plaatsvinden, waar diverse verenigingen en stichtingen zich zullen presenteren. Opgave door verenigingen en stichtingen voor de oranjemarkt kan tot half maart bij de secretaris, tineke.vanderhorst@hetnet.nl. Voor de braderie kan men zich aanmelden bij Arend van der Maten, tel. 038-3764630 of 06-21402557.
Verder zijn er op het marktplein diverse attracties, demonstraties en er is gelegenheid voor een hapje en een drankje op een terras.

Programma voor de jeugd
De groepen 1 en 2 van de basisschool kunnen ’s morgens genieten van leuke kindersketches.
Deze vinden plaats tussen 11.00 en 12.00 uur in de gymzaal aan de Sneeuwbesstraat.
De kinderen van de groepen 3 t/m 6 kunnen (waarschijnlijk) op het grasveld van de oude MAVO aan de Hulststraat meedoen aan meerdere leuke spelletjes. Diverse verenigingen hebben hiervoor hun medewerking toegezegd.
Voor de groepen 7 en 8 wordt er ’s middags vanaf 14.00 uur een playbackshow georganiseerd. De organisatie is in handen van BPM Media & Entertainment Facilities/W&B Showproductions. Vind je het leuk om alleen of met een groepje een bekend of minder bekend nummer te playbacken, geef je dan op via www.bpmdriveinshow.nl of via tel.nrs. onder aan dit infobulletin. Om ongeveer 16.30 uur is de prijsuitreiking. De jury let op kleding, dans en playbacken.

Vrijmarkt kinderen
Op deze markt kunnen kinderen zich presenteren d.m.v. een optreden (muziek, theater o.i.d.) en ze kunnen er hun spulletjes te koop aanbieden.

Fietstocht

Er is een afwisselende fietstocht in de omgeving van Wezep uitgezet. Fietst u mee? Tot 14.00 uur kunt u zich daarvoor aanmelden bij de caravan van het Oranje Comité.

Demonstratie motorclub

De motorclub Noordoost-Veluwe is van plan vanaf 13.00 uur demonstraties te geven, waarschijnlijk vinden deze plaats op het grasveld bij de oude MAVO aan de Hulststraat.

Optocht
Om 19.00 uur is er een oranjeoptocht, dit jaar zonder thema. We nodigen u/jou uit om deel te nemen met een versierde wagen (groot of klein), versierde fiets, skelter o.i.d.

Optreden

Na de optocht is er op het marktplein een taptoe van de VLS-korpsen. Aansluitend kan men genieten van live muziek, onder het genot van een glaasje fris of (evenementen)bier.

DODENHERDENKING (WOENSDAG 4 MEI)
Zoals elk jaar willen we op 4 mei een moment stil staan bij degenen die hun leven gaven voor onze vrijheid. We vragen u om de vlag om 18.00 uur halfstok te hangen. Voorafgaand aan de stille tocht is er een moment van bezinning in de Kruiskerk, met een meditatie van ds. J.P. van Ark. Het mannenkoor Laudate Deum zal enkele liederen zingen. Vanaf de Kruiskerk vertrekt de stille tocht naar het monument bij de muziektent, waar de herdenking plaatsvindt. De Eendracht zal deze herdenking met koraalmuziek begeleiden. De kinderen van groep 7 van de Oranjeschool zullen bij de herdenking hun medewerking verlenen.
De adoptie van het monument bij de muziektent vindt plaats op dinsdag 17 april. Groep 8 van De Goede Herderschool draagt de zorg voor het monument dan over aan groep 7 van de Oranjeschool.

BEVRIJDINGSCONCERT OP 5 MEI
Stichting Concerto Wezep organiseert op zaterdag 5 mei een bevrijdingsconcert in De Kamphal. Chr. Muziekver. De Eendracht uit Wezep en een slagwerkgroep uit Elspeet verlenen hieraan hun medewerking. Concerto biedt donateurs van Stichting Oranje Comité Wezep korting op de entreeprijs.

PROGRAMMABOEKJE EN DONATEURS(KAART)
Voor al deze activiteiten is veel geld nodig. Daarom kunnen we niet buiten uw financiële steun.
Voor een bedrag van minimaal € 7,50 steunt u ons, krijgt u ons programmaboekje met donateurskaart en krijgt u korting op een aantal van de aangeboden activiteiten op 30 april.
We hopen dan ook dat u de bijgevoegde acceptgiro in wilt vullen en verstuurt. Bij voorbaat onze dank.

Het definitieve programma zal worden afgedrukt in het programmaboekje. Indien u voor 15 maart uw bijdrage heeft overgemaakt, ontvangt u het boekje met donateurskaart op uw huisadres. Indien u het niet heeft ontvangen, maar wel betaald, kunt u op koninginnedag uw boekje met kaart bij de oranjecaravan afhalen.

Met vriendelijke groet,
Namens Stichting Oranje Comité Wezep

Dhr. G. Riezebos voorzitter tel. 3761794
Mevr. TE. van der Horst secretaris tel. 3769105
Dhr. J.A.E. Pape penningmeester tel. 3761224
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie