Kulturhus De Talter ontvangt € 25.000,- van het Oranje Fonds

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Kulturhus De Talter ontvangt € 25.000,- van het Oranje Fonds

Bericht door Redactie »

Kulturhus De Talter ontvangt € 25.000,- van het Oranje Fonds

Kulturhus De Talter in Oldebroek krijgt een bijdrage van € 25.000,- van het Oranje Fonds voor de inrichtingkosten van het Kulturhus. Met de komst van het Kulturhus wordt voorkomen dat het voorzieningen niveau in Oldebroek verder afneemt. Door mensen extra mogelijkheden te bieden elkaar te ontmoeten en samen te werken, wordt een impuls gegeven aan de leefbaarheid van Oldebroek. Bovendien zal de komst van het Kulturhus een aanzet zijn voor nieuwe activiteiten.


In het najaar van 2006 is gestart met de bouw van het Kulturhus en de verwachting is dat het gebouw in november 2007 zal worden opgeleverd. Vervolgens kan begonnen worden met de inrichting van de verschillende ruimtes. Een drietal organisaties (SOOO, Jeugdgroep JO en peuterspeelzaal ’t Mierennest) hebben de permanente beschikking over een ruimte en zijn zelf verantwoordelijk voor de inrichting. De inrichting van de ruimtes die voor multifunctioneel gebruik ingezet kunnen worden, ligt in handen van de Vereniging Kulturhus De Talter. Als alles volgens plan verloopt, zal het Kulturhus in januari 2008 haar deuren openen.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer € 20 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving.
Ronald van der Giessen, directeur: “Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken.”

Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds

Kijk ook eens op http://www.detalter.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie