Kleine kernen Oldebroek sportief en creatief in het licht

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10127
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Kleine kernen Oldebroek sportief en creatief in het licht

Bericht door Redactie »

Kleinere kernen van Oldebroek sportief en creatief in het licht!

In de afgelopen 3 weken hebben er in de kleinere kernen actieve en creatieve middagen plaatsgevonden voor de kinderen van 4 – 12 jaar. Deze middagen werden in het kader van gezond bezig zijn georganiseerd door de Landstede studenten Sharon Kroek en Corné Schuld. Deze studenten lopen stage in het kader van de Breedte Sport Impuls bij de sectie Sociaal Cultureel Werk van de gemeente Oldebroek.


Op woensdag 17 oktober vond er in de speeltuin De Vogelenzang in Hattemerbroek een leuke knutsel en spelmiddag plaats . Dankzij de steun van Inge Mulder en Rita van Dijk konden de studenten de 28 kinderen een gezellige en creatieve middag aanbieden.

Afbeelding

Woensdag 31 oktober vond in t’ Noorderhuukien in Noordeinde een vergelijkbare middag plaats. Met 15 enthousiaste kinderen werd aan de gang gegaan met het maken van krijtborden; en fantasiedier en een aap als deurhanger.
Verder konden de kinderen geschminkt worden en lagen er leuke tekeningen. Daarnaast konden ze gebruik maken van diverse spelletjes zoals 4 op een rij, twister en er was een voetbal tafel aanwezig.

Afbeelding

Ook in Oosterwolde heeft er een fantastisch dag plaats gevonden! Dit speelde zich af op dinsdag 23 oktober in het dorpshuis De Heerdt. De opkomst was met 94 kinderen enorm. Naast het creatieve knutselen werd er in Oosterwolde ook veel aan beweging en samen spelen gedaan.

In de gymzaal werden er leuke sportieve spelen gedaan, o.a. trefbal en leuke tikspelen. O.l.v. Dorith Wiersma werd er in een ander zaal een dans aan geleerd wat de kinderen later mochten laten zien op het podium in het dorpshuis aan iedereen die aanwezig was.
En in de tussen tijd was er veel te knutselen, schmink en moduleer ballonnen voor de kleineren onder ons.

Afbeelding

Aan het eind van deze middag kregen de kinderen een patatje en wat te drinken wat vanuit De Heerdt kwam. Deze dag werd mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers die zich goed hebben in gezet om deze middag tot een goed einde te leiden en niet te vergeten Jan Bonenberg van Dorpshuis de Heerdt.

Afbeelding

De middagen waren een groot succes en in januari zal weer een nieuwe knutsel en sporttournee door de kleine kernen georganiseerd worden.

Afbeelding


Bron tekst en foto's persbericht
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie