VZK Dames dikke winst, Heren vet verlies.

Plaats reactie
Redactie West
Redactie en Video
Berichten: 361
Lid geworden op: za feb 11, 2006 11:27

VZK Dames dikke winst, Heren vet verlies.

Bericht door Redactie West »

Begon de Volleybalmiddag 8 maart zo mooi door een afgetekende winst van Dames 1 tegen E.S.V uit Elspeet, de Heren verloren dik met 0 - 4 van Dros/ Alterno 2 uit Apeldoorn.
Bij de dames miste de toch al zwakke tegenstander ook nog enkele belangrijke speelsters. Het nivo was dan ook niet al te best. Af en toe lieten de dames zich meeslepen in hun slechte spel. Toch bleek elke set weer de sterkte van de VZK dames die toch steeds de winst pakten. 4 - 0
Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag van de VZK Dames
Klik hieronder voor een VIDEO verslag van deze wedstrijd
.

Klik hiervoor flash formaat
Voor hogere kwaliteit wmv formaat klik hier

Klik hier voor het heren verslag;
http://blip.tv/file/730102/

Afbeelding


Afbeelding

Bij de heren was het net andersom.
De VZK heren lieten zich door het inmense lawaai en het spel van de Apeldoorners inponeren. Drie invallers maakten bijna net zo veel stennis als de hele goedgevulde tribune van VZK. Een goed leerpunt voor ons aldus coach van Vliet. Ondanks goede bedoelingen was Alterno toch echt een maatje te groot voor VZK. Alleen in de vierde set leek het even te lukken maar toen die weer terug grepen naar de sterkste opstelling kon VZK niet doordrukken.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Redactie West op ma mar 10, 2008 23:07, 8 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10158
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Dames VZK doen goede zaken

Bericht door Redactie »

Dames VZK doen goede zaken

In de strijd voor het kampioenschap heeft VZK dames 1 afgelopen zaterdag 8 maart een belangrijke slag geslagen. In thuishaven de Kamphal werd ESV uit Elspeet met 4-0 verslagen.


In de eerste set liet VZK zien dat zij de betere van het spel hadden. De dames speelden verzorgd en lieten het team uit Elspeet de fouten maken. Dankzij een ijzersterke servicebeurt van Henda Eijlander liep de voorsprong voor de Wezepse dames in rap tempo op en was winst van de eerste set een feit.

ESV liet in de tweede set duidelijk zien alles op alles te willen zetten om mee te komen in de wedstrijd. Het begin van de set kenmerkte zich door lange rally’s, die VZK door te weinig druk in de aanval nauwelijks in eigen voordeel kon beslissen. Door meer snelheid in spelletje te brengen en tactischer te spelen wisten de Wezepse dames het verschil te maken dat nodig was om op 2-0 voorsprong te komen.

Ook in de derde set kwam VZK zonder veel moeite op een comfortabele voorsprong. Het lukte VZK steeds beter variatie in het spel te brengen doordat er meer aandacht aan de rallypass geschonken werd. Hierdoor konden de midspeelsters meer aangespeeld worden en had ESV meer moeite met het zetten van de blokkering. Toch raakte de thuisploeg halverwege deze set even in de problemen; door communicatiefouten vielen er onnodig vaak balletjes op de grond. Toch wist VZK de tegenstander altijd op minimaal vier punten achterstand te houden, waarna de dames erin slaagden de draad weer op te pakken en de set met 25-16 te winnen.

Met gretigheid aan Wezepse kant werd de vierde set gestart. Alleen met het binnenhalen van een ‘full pull’ zou VZK het heft in eigen handen houden in het gevecht om het kampioenschap.
VZK slaagde erin de tegenstander onder druk te houden en snel in de rally’s te scoren. Diagonaalspeelster Marijke de Jong wist met haar service een aantal punten op rij binnen te slepen, waardoor het laatste verzet van de gastploeg gebroken werd. Dankzij deze voorspong konden ook de wisselspeelsters Sylvia Dokter, Sarienke Barneveld en Lisa van den Hoek een aantal spelminuten krijgen. Laatstgenoemde wist met een korte service het winnende punt in de vierde set te scoren.

De dames kunnen tevreden zijn met de 4-0 zege en zich opmaken voor de komende wedstrijden. Met nog vier wedstrijden te gaan nadert de ontknoping van de competitie met rasse schreden. Of de dames hun hoofd koel kunnen houden zal aanstaande vrijdag in Harderwijk blijken. VZK speelt daar om 21:00 uur in de Sijpel tegen VVH 3.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie