Jong crosstalent ziet nu al uit naar de grote dag.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Jong crosstalent ziet nu al uit naar de grote dag.

Bericht door Redactie »

Jong crosstalent ziet nu al uit naar de grote dag.

Voor velen is het een jongens droom, maar zijn er inmiddels ook jonge crosstalenten uit de gemeente Oldebroek die hun droom nu al in vervulling zien gaan en mogen op zaterdag 22 maart van start om het Nederlandse jeugd kampioenschap dat verreden zal worden op het spectaculaire circuit ‘De Bargen in Oldebroek.


Robert Fobbe, Michael van Essenburg en Jurgen Schoeber allen zeven jaar oud mogen in de 50cc klasse deelnemen. De drie wonen een steenworp afstand vanaf het circuit. Al snel laten de jonge coureurs weten er veel zin in te hebben. Ze zullen hun uiterste best doen voor het thuispubliek en willen in de beide manches graag de finish halen.

Afbeelding

Voor de 10-jarige kroon ligt het iets anders want die heeft bij de eerste wedstrijd op het circuit van Eersel een matige prestatie geleverd en wil dit in het Oldebroeker zand graag recht zetten. In het dagtotaal werd Kroon achttiende en wil zo snel mogelijk vooruit kijken. Nu krijgt de I.C Cars Wezep rijder de kans om dit alles goed te maken op zijn eigen thuiscircuit. Kroon rijdt al een aantal jaren op hoog niveau.

Mitch van Essen is de laatste rijder van het gezelschap die op zaterdag zal aantreden en zal dit doen in de 85cc kleine wielen klasse. Van Essen die ook uit de stal van de I.C Cars Wezep komt opende het crossseizoen formidabel in Eersel. De 12-jarige KTM rijder reed zich boven verwachting naar een elfde plaats toe in het dagtotaal. Van Essen laat weten “ik ga er voor” het is een geweldig circuit en zal mijn uiterste best doen.

Voor de rest komt de volledige Nederlandse jeugd top naar Oldebroek toe en begint de training om kwart over negen voor de clubklasse en volgen daarna alle klassen van de jeugd. Om 11.45 uur zal de 1e manche worden verreden voor de 50cc klasse.

De 13-jarige Raymond van de kruisweg komt op maandag 24 maart (tweede paasdag) in actie en wel in de klasse van de 85cc grote wielen. Voor van de Kruisweg is de reis niet lang want kan het wel lopend af. Raymond kende pech in Eersel doordat hij de finish niet haalde in de 2e manche en als 36e zijn 1e manche afsloot. Van de Kruisweg kan niet lang genoeg wachten want voor hem mag het nu al wel tweede paasdag zijn. Hier heb ik zolang op gewacht laat Raymond weten, en gaat mijn wens nu eindelijk in vervulling.

Remco Doornwaard komt niet in een vreemd pakhuis want die heeft al heel wat sporen achter gelaten op dit circuit. De 24-jarige Suzuki rijder heeft ook al een aantal malen een podiumplaats weten te machtigen, zoals bij de clubklasse en de nationale klasse. Maar nu ligt het wel even anders. Doornwaard moet het nu opnemen tegen de grote toppers van de MX1 klasse. De strijd om het Jumbo open Nederlandse kampioenschap zullen niet alleen bestaan uit Nederlandse rijders maar ook internationaal laat men van zich horen. Doornwaard zal dus flink het gas er op moet zetten voor een goede klassering maar zal zeker niet schromen om dit te doen.

Voorzitter Henry Bekenkamp van Stichting circuit Oldebroek en de rest van het bestuur geven te kennen blij te zijn met de komst van de jeugdklassen. het heeft heel wat jaren geduurd en werd het nu eens tijd om de jeugd weer eens naar Oldebroek te halen. We hopen dat iedereen ook op tweede paasdag zal genieten. het wordt weer eens een echte familiedag, voor ieder is er wat wils. Kijk voor het tijdschema van maandag 24 maart en verdere informatie op www.stichtingcircuitoldebroek.nl
Door: Evert van ´t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie