Veel crossers streden om NK punten

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Veel crossers streden om NK punten

Bericht door Redactie »

Veel crossers streden om NK punten

Het afgelopen weekend werden er verschillende wedstrijden verreden om het Nederlandse kampioenschap en daarin waren veel rijders uit de gemeente Oldebroek actief.
Zo reisde het zijspanduo Gert van Werven en Rick Sellis af naar Varsseveld waar de tweede wedstrijd om het Open Nederlandse kampioenschap werd verreden voor de zijspannen.
Van Werven en Sellis wisten in de 1e manche nog aardig wat punten bij elkaar te rijden en sloten hun wedstrijd af met een 13e plaats waar het tweetal zeker niet tevreden mee was, maar bleef het koppel puntloos in de tweede reeks wat hen uiteindelijk als 27e liet eindigen in het dagtotaal.
Wiljan ten Have en Mario van Hooren die ook uitkomen in deze klasse verdiende geen enkele NK punt omdat men in de beide heats niet de finish haalde.
Willemjan van Werven kende ook een teleurstellende dag in Varsseveld waar de Oldebroeker crosser van start ging in de MX3 klasse. Van Werven die als 26e en als 24e over de meet kwam eindigde als 25e en wil deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten.
De Nederlandse kampioen van de Bonenberg Suzuki cup in 2007 Jorrit Scheffer is het seizoen zeer matig gestart in de MX2 cup klasse. Scheffer kwam in Varsseveld niet verder dan een 31e en een 35e plaats en moest het doen met een 31e positie in het dagklassement.
Colin Bolle die in 2008 ook uitkomt in deze categorie kende een mindere goede 1e reeks waar hij als 21e werd afgevlagd. Maar de Wezeper coureur wist een prima tweede omloop te rijden waarin hij als vijfde wist te eindigen. Bolle wist zich nog bij de beste tien van de dag te scharen, hij werd namelijk negende.
In en op het circuit van Gemert werd voor de 85cc grote wielen weer een wedstrijd om het Nederlandse jeugd kampioenschap gehouden. Raymond van de Kruisweg die dit jaar voor het eerst in deze klasse actief is verdiende 36 en 46 punten wat hem als 50e liet eindigen. Van de Kruisweg kan zijn draai nog niet goed vinden en probeert daar hart aan te werken.
Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie