Jeugdorkest De Eendracht winnaar Veluws opleidingsfestival

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Jeugdorkest De Eendracht winnaar Veluws opleidingsfestival

Bericht door Redactie »

Jeugdorkest De Eendracht winnaar Veluws opleidingsfestival

WEZEP/OLDEBROEK – Afgelopen zaterdag 17 mei werd het B-orkest van Chr. muziekvereniging 'De Eendracht' uit Wezep de trotse winnaar van het opleidingsfestival van het Noord Veluws Muziekverband in Oldebroek.


Afgelopen zaterdag 17 mei jongstleden hadden zich zes jeugdorkesten van de gehele Noord Veluwe verzameld in de sportzaal van het Kulturhus in Oldebroek. Door middel van loting werd bepaald dat het B-orkest van 'De Eendracht' als vijfde deelnemer van zich mocht laten horen. Onder leiding van dirigent Hendry van Loo bracht de jeugd, naast het inspeelwerk Suite on a Hymne, deel 1, het beoordelingswerk Scadawerth van de componist Jan Bosveld ten gehore. De jury, de heer Guus Smeets, was onder de indruk van dit optreden, getuige het juryverslag. Zo was er een ‘beeldende fantasie, rijk spel en goede soli’, het orkest was ‘goed voorbereid, met spanning te over’ waarna Smeets uiteindelijk zijn juryrapport besloot met te concluderen dat het orkest ‘greep op de compositie had’.

Nadat de secretaris van het Noord Veluws Muziekverband bekend maakte dat de eerste plaats, en daarmee ook de Minze Jansma wisselbeker, naar 'De Eendracht' Wezep ging, barstte de feestvreugde onder de Wezepenaren los. Na afloop werd er door de muzikanten en de vaste supporters, onder het genot van een hapje en een drankje, dan ook nog lang nagepraat over deze overwinning. De Eendracht kan trots zijn op de neergezette prestatie. De gedegen muzikale opleiding van de leden werpt zeker zijn vruchten af.

De Eendracht was naast de goede uitslag ook nog op een andere manier een opvallende deelnemer. De Wezepers waren namelijk met twee orkesten naar Oldebroek afgereisd. Naast het B-orkest deed ook het pas opgerichte C-orkest van de vereniging mee. Dit orkest, waarin de allerjongsten van de vereniging meespelen, zette ook een goede prestatie neer onder leiding van dirigente Henrite Rusch.

De keuze van de jury was de volgende: derde plaats ging naar Excelsior Oostendorp, tweede plaats ging naar David Oosterwolde en de eerste plaats was voor het B-orkest van De Eendracht. Met deze prijs kan de jeugd van De Eendracht het seizoen goed afsluiten. In november werden nog 85,25 punten (dus eerste prijs met promotie) behaald op het concertconcours te Dronten en in april jl. behaalde de jeugd het zilver op het Nederlands Kampioenschap in Arnhem.

Mocht u ook zin hebben gekregen om een muziekinstrument te leren bespelen, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwe lesgroep die na de zomervakantie wordt gestart. Binnenkort kunt u hiervoor een folder in de bus verwachten. Op 13 juni a.s. om 19.00 uur zal er door het C-orkest een openbare repetitie worden gehouden in Dorpshuis Wezep. Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer R. Rens, tel.nr. 038-3763890 of mevrouw P. van Gaalen, tel.nr. 038-3765710.

Kijk ook op www.eendrachtwezep.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie