Start nekt Gert en Rick, Kroon en Kruisweg ook in Halle

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Start nekt Gert en Rick, Kroon en Kruisweg ook in Halle

Bericht door Redactie »

Slechte start nekt van Werven en Sellis in Halle.

Onder zeer warme weersomstandigheden werd het afgelopen weekend de vijfde wedstrijd om het open Nederlandse kampioenschap voor de zijspannen verreden op circuit de kappenbulten in Halle. Het zijspanduo Gert van Werven (22) en Rick Sellis (22) hadden goede hoop om succesvol de beide heats af te sluiten maar dat liep anders af voor het koppel.
Het tweetal kende een zeer slechte start in de 1e manche en werd er veel energie gevraagd van stuurman van Werven en bakkenist Sellis die helemaal vanuit het achterveld moesten komen. Maar de beide crossfanaten wisten uiteindelijk op een ludieke manier zich terug te knokken naar een negende plaats en was dit ook het meest haalbare voor Gert en Rick. Ondanks dit ging het wat rijden betreft van Werven en Sellis super af.

Afbeelding

De hoop was nu gevestigd op de 2e manche maar kwamen Gert en Rick opnieuw niet goed weg en kon de aanval wederom worden ingezet. Nu ging het rijden dan ook weer meer dan voortreffelijk en vlogen ze verschillende combinaties voorbij met als eindresultaat een zevende positie wat van Werven en Sellis als zevende liet eindigen in het dagtotaal.
Wat het rijden betreft was er niets mis mee maar de twee slechte starts van Gert en Rick lieten een goede uitslag in Halle achterwege. In de tussenstand blijft van Werven en Sellis op een vierde plaats staan die 22 punten moeten goed maken op Carlo van Duynhoven en Christian Verhagen om de derde plek te kunnen overnemen.
Het zal dus het komende weekend een spannende aangelegenheid gaan worden want dan zullen de beide Oldebroekers zeker gaan voor een goede klassering op de Gelderse crosspiste van MSV-NOV in Heerde wat als een thuiswedstrijd beschouwd mag worden.
Alle foto’s van de ONK zijspannen in Halle kunt u bekijken op http://www.crossandracepictures.nl/ gemaakt door hobbyfotograaf Bert Hoogland uit Oldebroek.

Kroon weert zich goed in Halle

Voor Ruben Kroon stond afgelopen zaterdag weer een wedstrijd op het programma om het Nederlandse jeugdkampioenschap in de klasse van de 65cc grote wielen die werd verreden op het circuit van Halle. Daarin wist de I.C Cars Wezep drijver goed tegenstand te bieden.
In de tijdtraining was daar niets van te merken want was een 18e tijd niet echt geweldig, maar desondanks kon Kroon toch nog een mooi plekje uitzoeken voor de start van zijn 1e reeks.
Daarin begon Kroon uitstekend aan zijn wedstrijd door zeer goed van start te gaan en dook als tweede de eerste bocht door. Het rijden van de KTM specialist ging uitstekend en wist Ruben een aantal ronden lang als derde door te komen maar zakte daarna terug naar een achtste positie wat meer dan goed mag worden genoemd.
Een zeer gemotiveerde Kroon kende een iets mindere goede start in de tweede heat maar was een vijfde plaats tijdens het vertrek niet om in paniek te geraken. Even later kwam het jonge crosstalent uit Hattemebroek als achtste voorbij de jury en leek dit wederom weer binnen handbereik te liggen voor Ruben, maar even later ging kroon op het startveld onderuit en moest mede daardoor een aantal plaatsen prijsgeven.
Uiteindelijk werd Ruben als 13e afgevlagd maar eindigde in het dagtotaal wel als 10e en is hiermee zowel de nummer tien als de nummer negen in het tussenklassement dicht genaderd.

Van de Kruisweg wordt 20e in Halle

Op circuit de kappenbulten in Halle is Raymond van de Kruisweg 20e geworden in de strijd om het Nederlandse jeugdkampioenschap voor de 85 cc grote wielen.
In de 1e manche kwam van de Kruisweg als 25e binnen maar wist in het tweede bedrijf meer tegenstand te bieden en werd als 20e afgevlagd wat Raymond weer de nodige punten opleverde. In de daguitslag werd van de Kruisweg 20e maar wist toch heel wat rijders voor te blijven.
In de tussenstand is de crosser uit het ’t Loo (Oldebroek) gestegen naar een 26e plek.
Door: Evert van ‘t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Doornwaard doet het goed in Halle.

Bericht door Redactie »

Doornwaard doet het goed in Halle.

Remco heeft het afgelopen zondag in Halle weer goed gedaan. De Suzuki tweetakt rijder uit Oldebroek wist met twee vierde posities beslag te leggen op een derde plaats in de daguitslag.

Roos, Saris, van de Berg,Hofstede en Vogels waren ook aanwezig. Remco had een zevende tijd in de training, met vijf rijders in dezelfde seconde.
De eerste manche was het erg warm, benauwd zelfs en had Remco niet zo'n denderende start. Als achtste kwam hij uit de eerste ronde met voor hem onder anderen, Roos, Saris,van de Berg, Vogels, Meurs, Riechers en Hofstede. Halverwege de manche viel Hofstede en Remco vocht in het groepje met Meurs en Riechers om de vijfde plaats. Remco wist ze enkele ronden later te passeren en Roos viel uit met een mechanisch probleem. Remco werd vierde. Saris won, Vogels werd tweede en van de Berg derde.
Voor de 2e reeks ontstond er net voor de start een wolkbreuk en de baan veranderde in een complete modderpoel. Remco vertrok als vijfde, kort achter Vogels, de “enduro specialist”. Doornwaard kon Vogels prima volgen. Kort achter Remco zaten Riechers en Hofstede. Na de derde ronde viel van de Berg terug en stopte er na de zesde ronde mee. Remco kon het tempo van Vogels nog goed bijbenen en werd weer vierde. Nu won Roos voor Saris en Vogels. Saris werd dagwinnaar, en was de tweede plaats voor Vogels waarna Remco volgde.

Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Van Werven rijdt zich bij de beste tien in Halle

Bericht door Redactie »

Van Werven rijdt zich bij de beste tien in Halle

Willemjan van Werven heeft het afgelopen weekend in de vijfde wedstrijd om het open Nederlandse kampioenschap voor de MX3 klasse het prima gedaan op circuit de Kappenbulten in Halle.

Tijdens de gecombineerde vrije- en tijdtraining moest van Werven eerst wennen aan de baan. Omdat de baan erg hard en glad was door de droogte.Na een paar ronden kreeg Willemjan zijn draai te pakken en op dat moment was de tijdtraining begonnen. Na nog een paar ronden aangezet te hebben kwam de Oldebroeker op een 20e tijd uit. Gezien de omstandigheden en de concurrentie zaten er heel wat rijders heel dicht bij elkaar en was van Werven tevreden met deze tijd.

De start van de 1e manche was niet goed, Willemjan kwam in het gedrang in de eerste bocht waardoor hij in de achterhoede aan zijn wedstrijd moest beginnen. Tijdens de race bleef van Werven zijn eigen tempo rijden en kwam in de buurt van de 25e plaats. Willemjan kreeg op dat moment heel veel slijm door de verkoudheid en inspannings astma. Dit in combinatie met de stoffige omstandigheden was dit voor hem geen succes. Mede doordat van Werven het tempo vast kon houden (wat vroeger niet wou) kon hij aan het einde van de wedstrijd nog opklimmen naar de 19e plaats. Door deze omstandigheden kon hij wel tevreden zijn met deze uitslag maar had het liever anders gezien.

Tijdens de pauze werd het noodweer in Halle. Fikse regenbuien en een paar klappen omweer veranderde de baan in een waar slijtageveld. Het was een kwestie geworden van bekeken kijken en zien op de motor te blijven zitten. Gelukkig was het wel iets koeler geworden, maar toen de hele meute weer van start ging liet de zon zich al weer goed zien en werd het erg benauwd.

De start was nu iets beter voor Willemjan en kwam rond de 17e plaats de eerste keer over start/finish. Van Werven kon lekker zijn eigen tempo rijden en reed lekker mee en kon zelfs nog diverse mensen passeren en wist als 9e binnen te komen. Hier was Willemjan uitermate tevreden over gezien de zware omstandigheden.

In het dagklassement is van Werven als 10e geëindigd, tevens is hij gestegen van de 15e plek naar de 13e in het totaalklassement. Volgend weekend staat de volgende ONK op de kalender deze wordt verreden in Heerde en is dit min of meer een thuiswedstrijd voor Willemjan.

Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie