Kroon weert zich goed en van Essen op hoogste niveau

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Kroon weert zich goed en van Essen op hoogste niveau

Bericht door Redactie »

Kroon weert zich goed in Veendam.

Twee dagen lang werd op het circuit van Veendam gestreden om het Nederlandse jeugdkampioenschap in de klasse van de 65cc grote wielen. Ook Ruben kroon had zich weer gemeld en wist zich goed te weren op zijn naaste concurrenten.
Afgelopen zaterdag regende het nog flink en was het circuit niet al te best, maar de I.C Cars Wezep rijder zette toch een prima 10e tijd wat goed te noemen was. De KTM rijder uit Hattemerbroek wist in de beide manches goed van start te gaan en wist zich weer bij de beste tien te rijden. Kroon finishte in de 1e reeks als negende en kwam in zijn tweede omloop als 10e binnen wat hem een tiende plaats opleverde in de daguitslag.
Een dag later lag de baan er een stuk beter bij en zette Ruben weer een 10e tijd op de klok waarmee hij weer een mooi plekje kon uitzoeken voor de start van de 1e heat. De start van Kroon was veel belovend, want Ruben dook als vijfde de eerste bocht door en wist na een ronden te hebben gereden als vierde door te komen. Even later kwam de rode vlag omdat er een flinke valpartij was ontstaan. Men dacht even aan een herstart maar dat gebeurde echter niet want de jonge crosstalenten hadden genoeg gereden en werd Ruben verrassend vierde.
Al slingerend ging kroon van start in zijn tweede rondgang wat mede kwam door een diep spoor. Ruben wist de motor nog in bedwang te houden maar moest wel helemaal vanuit het achterveld aan zijn wedstrijd beginnen. Kroon zette flink aan en kwam na twee ronden alweer als 13e door. Ruben wist dat het nog beter kon en wist er zelfs nog met de 11e plaats vandoor te gaan wat hem een 10e positie opleverde in het dagklassement.
In de netto tussenstand is kroon na een lang weekend Veendam van de 10e naar de 9e plek gestegen.

Van Essen weer actief op het hoogste niveau


Na elf weken niet te hebben gereden op het hoogste niveau door blessureleed stond Mitch van Essen afgelopen zondag weer voor het eerst aan de start op het circuit van Veendam en wel onder de vlag van de KNMV.
Van Essen die uitkomt in de 85cc kleine wielen klasse probeerde er alles aan om een goed resultaat neer te zetten en wist in zijn achterhoofd dat de kans om de Nederlandse titel al is verkeken. Voor zijn blessure stond Mitch op een prima vijfde positie maar greep ook deze wedstrijd weer aan om het juiste ritme weer te vinden.
In de 1e manche begon Mitch als vijfde aan zijn wedstrijd en moest even later weer een aantal plaatsen prijsgeven. Van Essen kwam als 8e door maar moest naarmate de wedstrijd zijn einde naderde toch nog een aantal plaatsen inleveren. De KTM drijver uit Hattemebroek finishte uiteindelijk als 14e , van Essen gaf aan nog last van zijn arm te hebben.
De tweede reeks verliep voor van Essen redelijk die als 12e doorkwam na een ronde,maar kon je zien dat Mitch nog niet echt topfit was en zakte hij even later terug naar een 14e plek wat hem als 15e liet eindigen in het dagtotaal.
Mitch verklaarde na afloop, blij te zijn dat hij alweer zover is om op het hoogste niveau mee te kunnen doen.

Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie