Taptoe achter de Coulissen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Taptoe achter de Coulissen

Bericht door Redactie »

Een taptoe mag niet ontbreken tijdens het jubileumjaar van de Van Limburg Stirum Band. Daarom zal er zaterdagavond 13 September op sportpark Muldersingel in Wezep een taptoe plaatsvinden met toporkesten uit geheel Nederland. 6 verschillende orkesten met geheel eigen stijl zullen een spectaculair programma vormen deze avond. Het voorprogramma start met de Glenn Mills School Percussion Band om 19:30.
Naast de van Limburg Stirum Band en de Jong van Limburg Stirum Band, die voor de allerlaatste keer hun show loopt dit seizoen, zullen 4 topkorpsen het programma aanvullen. Het Kamper Trompetter Korps uit Kampen zal een spetterende en energieke show uitvoeren in hun prachtige nieuwe uniform.
Show en Drumfanfare “Oranje” uit IJsselmuiden is recent kampioen geworden tijdens een marsconcours in Dokkum. Met een volle sound en traditionele stijl, zeker een aanwinst voor Taptoe Wezep 2008. Na een drukke week vol optredens in Italië, is showband Marum ook aanwezig in Wezep. Een prachtige show met veel verrassingselementen wordt gebracht in combinatie met visuele effecten. Een lust voor oog en oor. Showband Irene uit Ede zal een geheel andere betekenis aan het woord “show” geven. Prachtige muziek uitgevoerd met mooie figuren. Een topper op Taptoe Wezep 2008.
Het was voor uw redactie niet mogelijk om verslag te doen van de Taptoe, daarom een impressie van een klein gedeelte van de voorbereidingen en het voorprogramma.
Bekijk hier de videoimpressie "Taptoe achter de Coulissen"
Bekijk hier de foto's


Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Spetterende jubileumtaptoe van Limburg Stirum Korpsen

Bericht door Redactie »

Spetterende jubileumtaptoe van Limburg Stirum Korpsen

Het 50-jarig bestaan van de van Limburg Stirum Korpsen werd afgelopen zaterdag uitbundig gevierd met een jubileumtaptoe. Deze taptoe vond plaats op het hoofdveld van WHC. Naast de Wezeper muzikanten vulden vier landelijke toporkesten te weten Showband Irene uit Ede, Showband Marum, Het Kamper Trompetter Korps en Show- en Drumfanfare Oranje uit Ijsselmuiden het programma in eigen stijl aan. Ook de ritmische klanken van de Glenn Mills School Percussion Band mogen we niet vergeten te noemen.


Afbeelding
Opmars van Limburg Stirum Band - Foto door Irene Ede

Het voorprogramma, een optreden van de Glenn Mills School Percussion Band, kreeg een verrassende wending. Na het opkomen van de slagwerksectie van de van Limburg Stirum Band, werd er een battle uitgevochten. Dit resulteerde uiteindelijk in een ritmisch samenspel van twee verschillende culturen, waarop de deelnemende korpsen gepresenteerd werden. Deze unieke opening was een voorproefje van een fantastische avond vol muziek en show.

De korpsen marcheerden op door een mooie poort en presenteerden daarna één voor één hun show. Allen verschillend in stijl, muziek en uitvoering. De verschillende combinaties in muziek en show zorgden ervoor dat het publiek volop kon genieten. De van Limburg Stirum Band maakte het plaatje compleet door hun veel besproken en gewaardeerde show ‘Voices’ op te voeren. Het programma werd afgesloten met een finale, waarbij alle korpsen gezamenlijk ‘Somewhere over the Rainbow’ speelden. Na het taptoesignaal en het Wilhelmus, marcheerden de korpsen op eigen muziek af.

Afbeelding
Van Limburg Stirum Band in actie - Foto door Irene Ede

Het begrip ‘spetterend’ werd benadrukt door de familie van Limburg Stirum, die de van Limburg Stirum Korpsen een cheque van maar liefst €12.500 overhandigde voor de nieuwe uniformen. Al met al kunnen de initiatiefnemers, muzikanten, sponsoren en bezoekers terugkijken op een fantastische avond.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie