Dames 1 VZK bekert verder

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Dames 1 VZK bekert verder

Bericht door Redactie »

Dames 1 VZK bekert verder

De dames van VZK zijn er in geslaagd de tweede ronde van het bekertoernooi te bereiken.
Afgelopen zaterdag werd in ’t Huiken te Elburg vrij eenvoudig een 3-0 overwinning geboekt op Tweevv uit Ede. Tweevv leek op papier een geduchte tegenstander, met een derde positie in de promotieklasse B, waar VZK het moet doen met een tiende positie in de promotieklasse A.
In de wedstrijd om drie gewonnen sets was het VZK die uit de startblokken schoot. Anita de Bie wist de tegenstander te plagen met haar snoeiharde service, die zelfs twee aces opleverde. Daarna bleef VZK druk uitoefenen met de service, waardoor Tweevv weinig terug kon doen. Halverwege de eerste set stond VZK op grote voorsprong, maar zakte het iets weg. Tweevv kwam iets terug doordat de dames uit Wezep veel fouten maakten in de afronding van hun aanval. Toch kwam de setwinst geen moment in gevaar en konden de dames op gaan naar de volgende set.
Ook in de tweede set kwamen de VZKsters geen moment in de problemen. Hoewel er meer foutservices werden gemaakt, lag de pass daarentegen beter dan de vorige set, waardoor de midspeelsters vaker aangespeeld konden worden. Deze wisten de “zwakke rechterflank” van de tegenstander goed te benutten en behoorlijk wat punten te scoren. De setwinst ging opnieuw naar VZK.
In de derde set leek de eerste damesselectie uit Wezep er iets te makkelijk over te denken. Berthilde Meijer begon met een goede serviceserie, maar daarna kon Tweevv makkelijk mee in het spoor van VZK. Aan het einde van de set lukte het Tweevv zelfs om op een 18-20 voorsprong te komen, mede door een aantal goede aanvallen over hun buitenkant. De dames uit Wezep schrokken net op tijd wakker en zette nog een eindsprint in. Een goed geplaatste aanval van Mirjam Rozeboom en opnieuw een ijzersterk serverende Anita de Bie waren genoeg voor een setwinst van 25-21.
Door deze overwinning mag dames 1 van VZK naar de volgende bekerronde op 21 februari, die opnieuw in Elburg zal plaatsvinden. Zij zullen daar in een driekamp strijden om een plaats in de finale van het regio bekertoernooi.

De komende weken maken de dames zich op voor de nieuwe competitiehelft, die meteen pittig van start gaat met een wedstrijd tegen koploper EVV uit Elburg. Om 16:00 uur wordt deze wedstrijd in ’t Huiken gespeeld. Al het publiek is van harte welkom, om dames 1 naar de broodnodige punten te schreeuwen.

kijk ook eens op http://www.vzk-wezep.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie