Koninklijke onderscheiding voor zes inwoners Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Koninklijke onderscheiding voor zes inwoners Oldebroek

Bericht door Redactie »

2014 -2013 - 2012 -2011 -2010 -2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004
Oldebroek, dinsdag 28 april 2009
Koninklijke onderscheiding voor zes inwoners Oldebroek

Morgen krijgen vijf inwoners van de gemeente Oldebroek een Koninklijke onderscheiding. Dat gebeurt in een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Burgemeester W.L. Zielhuis spelt de lintjes op. Eén gedecoreerde, de heer De Haas, verblijft momenteel in het buitenland en ontvangt zijn onderscheiding op een andere dag. De gedecoreerden worden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Afbeelding

De heer L. van Beek (Bert), Wezep. Lid in de Orde van Oranje Nassau

Afbeelding

De heer Van Beek was acht jaar voorzitter van het bestuur van basisschool ‘De Bron’ in Wezep en bestuurslid van Stichting Christelijk Onderwijs Wezep. In die periode was hij nauw betrokken bij de fusie met basisschool De Rank (2001). Ook zette hij zich in voor overleggen tussen protestants christelijke scholen in Heerde, Hattem en Wezep, die later opgingen in Stichting CAMBIUM.
De heer Van Beek zet zich ruim vijftien jaar actief in voor de Pauluskerk in Wezep. Hij was een aantal jaren wijkbezoeker en preses/ouderling en verzorgde de preekbeurtenlijst voor predikanten. Sinds 2002 is hij voorzitter van het college van kerkrentmeesters. In die periode zette hij zich ook onder meer in binnen de activiteitencommissie, de vacaturecommissie voor een nieuwe predikant en de websitecommissie.
De heer Van Beek was enkele jaren voorzitter van korfbalvereniging Rood-Wit in Wezep. Daar was hij nauw betrokken bij de voorbereidingen en de bouw van de nieuwe kantine.

De heer B. de Haas (Barry), Wezep. Lid in de Orde van Oranje Nassau

Afbeelding
Barry de Haas ontving zijn lintje op 6 mei. foto gemeente Oldebroek

De heer De Haas is sinds 1966 bestuurslid van buurtvereniging ‘Wijk U’ in Wezep. Deze vereniging organiseert verschillende activiteiten, zoals een maandelijkse bingo, braderieën, vlooienmarkten en kinderfeesten. De heer De Haas was jarenlang penningmeester van deze buurtvereniging en is sinds elf jaar voorzitter.
Iedere maand organiseert de heer De Haas een bingo voor zwemvereniging Noord-Veluwe in Wezep. Dat doet hij al ruim vijfentwintig jaar. De opbrengst is voor de zwemvereniging.
Daarnaast zette de heer De Haas zich vijftien jaar lang in voor wielervereniging Cyclo ’78. Hij hielp bij de organisatie van verschillende wieleractiviteiten, zoals de avondvierdaagse en de tweejaarlijkse ATB-toertochten, waaraan zo’n 1.500 fietsers meededen. Ook nam hij een aantal jaren een groot deel van de organisatie van de jaarlijkse Weerribbentocht voor zijn rekening.
Vier jaar lang was de heer De Haas kerkvoogd van de Pauluskerk in Wezep.

De heer L. Hordijk (Leen), Wezep. Lid in de Orde van Oranje Nassau

Afbeelding
Trees en Leen Hordijk

Het echtpaar L. Hordijk en T.J. Hordijk-Wubbolt zet zich al ruim dertig jaar in voor KWF Kankerbestrijding en het Nederlandse Rode Kruis.
De heer Hordijk is sinds 1976 penningmeester van de afdeling Zwolle van KWF Kankerbestrijding. Daarnaast zet hij zich actief in voor de voorbereiding en afwikkeling van de jaarlijkse collecte. Van 1990 tot 2000 was hij bestuurslid van het landelijk hoofdbestuur van KWF Kankerbestrijding.
De heer Hordijk is meer dan dertig jaar actief voor de afdeling Zwolle van het Nederlandse Rode Kruis. Daar zet hij zich onder meer in bij de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie (SIGMA) en is hij chauffeur op de rolstoelbus. Ook zorgt hij voor de opvang en verzorging van gasten van het schip ‘Henri Dunant’ en het vakantiehuis ‘De Valkenberg’. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het wandelproject voor bewoners van verzorgingshuizen en vervangend coördinator van het team ‘Over de drempel’, een initiatief voor gezinnen die opnieuw een plek in de maatschappij moeten verwerven. Ieder jaar verzorgt de heer Hordijk een aantal keren de EHBO bij evenementen en helpt hij actief bij de voorbereiding en afhandeling van de collecte voor het Nederlandse Rode Kruis.

Mevrouw T.J. Hordijk – Wubbolt (Trees), Wezep. Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Hordijk – Wubbolt is sinds 1976 actief voor de afdeling Zwolle van KWF Kankerbestrijding. Daar verzorgt ze secretariële zaken, zoals de vrijwilligersadministratie en de archivering van stukken. Ook verricht ze hand- en spandiensten rond de jaarlijkse collecte en neemt ze een deel van het collecteren voor haar rekening.
Mevrouw Hordijk zet zich sinds 1977 in voor de afdeling Zwolle van het Nederlandse Rode Kruis. Ze is onder meer beschikbaar als hulpverlener bij rampenbestrijding en biedt ondersteuning tijdens vakantieprojecten op het schip ‘Henri Dunant’ en in het vakantiehuis ‘De Valkenberg’. Ook is ze teamlid van ‘Over de drempel’, een initiatief voor gezinnen die opnieuw een plek in de maatschappij moeten verwerven. Daarnaast verricht ze verschillende andere werkzaamheden, zoals de eindredactie van het verenigingsblad en het verzorgen van de vrijwilligersadministratie.
Vier jaar lang was mevrouw Hordijk collectant voor de Nierstichting.

De heer J. Kanis (Jaap), Oldebroek Lid in de Orde van Oranje Nassau

Afbeelding

De heer Kanis is bijna vijftien jaar voorzitter van de Lokale Omroep Oldebroek (LOCO), een omroep die inmiddels een belangrijke maatschappelijke functie heeft in onze gemeente. De heer Kanis liet de omroep groeien van een onbekende omroep tot een gewaardeerd en financieel gezond medium waarvoor meer dan honderd vrijwilligers actief zijn. Nog steeds heeft hij een voortrekkers- en aanstuurdersrol, waarmee hij de omroep op de kaart weet te zetten. Daarnaast verzorgt hij de contacten met het Commissariaat voor de Media en heeft hij zelf een muziekprogramma.
Als bestuurslid van de Woningstichting Noord Veluwe zet de heer Kanis zich al meer dan dertig jaar in voor de belangen van huurders. Hij deed dat als lid, maar ook als vice-voorzitter en voorzitter. Ook nam hij namens de stichting deel aan verschillende andere overleggen. In zijn functie als bestuurslid maakte de heer Kanis verschillende fusies mee. Sinds 2007 is hij voorzitter van de Centrale Bewonersraad.

De heer C. van Norel (Chris), Oldebroek Lid in de Orde van Oranje Nassau

Afbeelding

De heer Van Norel vervult ruim tien jaar de functie van kerkvoogd/kerkrentmeester in de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Oldebroek. In de afgelopen jaren was hij lid van het moderamen en van de Algemene Kerkenraad. Daarnaast was hij afgevaardigde naar de Classis, een regionaal overleg. Zeven jaar lang zette hij zich in voor de evangelisatiecommissie, waarvan vijf jaar als voorzitter.
Twaalf jaar lang was de heer Van Norel bestuurslid van de RPF/ChristenUnie van Oldebroek, waarvan hij tien jaar voorzitter was. Hij speelde lokaal een belangrijke rol bij de fusie tussen de RPF en GPV en onderhield daarbij de relatie met zowel de achterban als de landelijke organisatie. Daarvoor was hij enkele jaren bestuurslid van de kiesvereniging van de RPF in de gemeente Woudenberg.
In diezelfde gemeente was de heer Van Norel tien jaar bestuurslid van het overkoepelend schoolbestuur van het Protestants Christelijk Basisonderwijs Woudenberg. Vanuit dit bestuur werd hij enkele jaren afgevaardigd naar het bestuur van de Protestants Christelijke MAVO ‘De proeftuin’ in Scherpenzeel, waarbij hij intensief een bijdrage leverde aan het lokale onderwijs.
In 2007 werd de heer Van Norel voorzitter van de cliëntenraad van verzorgingshuis ‘De Hullen’ in Oldebroek. Ook is hij afgevaardigde naar de cliëntenraad van ‘Het Baken’, een overkoepelende organisatie van verzorgingshuizen.

Voor alle foto's klik hier.

lintje lintjes lintjesregen
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie