Verslag achtste veldtoertocht Oldebroek

Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Verslag achtste veldtoertocht Oldebroek

Bericht door Stefan »

OLDEBROEK - Na een onstuimige week met veel wind en regen werd zaterdag 28 november de jaarlijkse veldtoertocht van ATB vereniging Oldebroek voor het achtste keer georganiseerd. In het verleden zaten we altijd op derde kerstdag. Daar de laatste zaterdag in november een gat in de veldtoertochtkalender is, hebben we als organisatie besloten eens in november de tocht te organiseren.

Ondanks het slechte weer was dit een goede zet. Men kon een tocht van 25 of 45 km rijden. Om 9:00 begon het helaas te regenen. Dus nu eens geen bevroren ondergrond maar sompige paden. Vooral door de niet aflatende inzet van veel vrijwilligers lag er toch een prachtig en veilig parcours. Het einde van de tocht ging over het parcours van de Rabobank ATB- en veldritcompetitie. Zelfs alle vlaggen en spandoeken waren opgehangen. Deze entourage verraste veel deelnemers.

Kijk op de website van de ATB vereniging voor foto's
Klik hier om de foto's te bekijken gemaakt door Martin Rotman


Afbeelding
"Echte ATB-ers van start op Stuivezand"

Om elf uur waren er 460 deelnemers gestart. De jeugd tot 15 jaar kon gratis deelnemen. De deelnemers waren van heinde en verre naar Oldebroek gekomen. De Metec wielerformatie uit Drenthe kwam met een bijna de volledige ploeg om samen te trainen voor het komende wegseizoen. Ook profrenner Theo Bos was met een aantal fietsvrienden naar Oldebroek gekomen. Alle deelnemers moesten hun fiets voorzien van een gekleurd lintje. Ook dit initiatief pakte goed uit. Slechts 1 deelnemer was zo maar gaan fietsen.

Onderweg was alles weer keurig aangegeven met pijlen. Halverwege beide afstanden was er bij de carpoolplek tegenover het AC restaurant een koek en zopie tent ingericht. Hier konden de toch goed getrainde deelnemers weer op adem komen en zich opmaken voor de zware tweede helft. Hierna werd de tocht vervolgd om na steile beklimmingen en afdalingen, wasborden,een stukje strand op landgoed ‘t Loo en vele scherpe bochten weer aan te komen bij de Stuivezandsweg op ’t Loo - Oldebroek. Hier kon men zich te goed doen aan heerlijke snert en andere versnaperingen. De meeste deelnemers waren vermoeid maar veelal zeer enthousiast over het parcours.

De organisatie was dan ook zeer tevreden met het verloop van deze tocht en nodigt iedereen ook uit voor de wedstrijden die zaterdag 5 december weer vervolgd worden met de zesde etappe in de Rabobank ATB- en veldritcompetitie. Ondanks zijn drukke agenda zal sinterklaas ook nog even langs komen. Ook benieuwd wat hij voor surprises bij zich heeft. Kom dan deelnemen of kijken.
Plaats reactie