Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Muilkorf- en aanlijngebod voor bijthonden geldt vanaf donderdag in alle zes Noord-Veluwse gemeenten

videoEen muilkorf- en aanlijngebod dat in de ene Noord-Veluwse gemeente is opgelegd, geldt vanaf donderdag (15 oktober) ook in de andere vijf Noord-Veluwse gemeenten. Zo moet worden voorkomen dat iemand met zijn bijtgrage hond net over de grens gaat wandelen.

  1. VVOG bezorgt Berkum veel hoofdbrekens en vooral een pijnlijke middag, puntenverlies voor HHC en SC Genemuiden

    VVOG bezorgt Berkum veel hoofdbre­kens en vooral een pijnlijke middag, puntenver­lies voor HHC en SC Genemuiden

    Na de klinkende overwinning op Eemdijk en het knappe gelijkspel bij IJsselmeervogels werkte SC Genemuiden met veel vertrouwen toe naar het thuisduel met Rijnvogels. Sportclub leek lang op weg naar een volgend goed resultaat, maar moest in de slotfase een domper verwerken. HHC en SV Urk beleefden eveneens een teleurstellende middag. VVOG boekte tegen Berkum andermaal een grote zege, csv Apeldoorn en WHC waren eveneens op dreef en zijn met drie heerlijke punten aan het seizoen begonnen.
  2. Willemien (73) uit ’t Harde laat haar teckel Krummel uit met een golfclub, uit angst voor de rottweiler van de buren
    Play
    PREMIUM
    VIDEO

    Willemien (73) uit ’t Harde laat haar teckel Krummel uit met een golfclub, uit angst voor de rottweiler van de buren

    Sinds haar teckel Krummel is aangevallen door de rottweiler van de buren, durft Willemien Schulze haar hondje niet meer uit te laten zonder golfclub. ,,Ter verdediging, voor als hij weer losbreekt.’’ Krummel was niet het eerste slachtoffer van de hond. Ook andere honden werden gebeten en zelfs twee kinderen zouden zijn aangevallen, al ontkennen de eigenaren dat laatste. ,,De hele buurt is gewoon bang.’’