Nieuwsarchief

Dode en zwaargewonde na ongeval auto tegen brugreling Kamperstraatweg Kamperveen

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Kamperstraatweg tussen Wezep en Kampen zijn zaterdagmiddag twee inzittenden van een auto zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over drie bij de brug over de by-pass van de IJssel bij Kamperveen. De automobiliste reed samen met een andere inzittende over de Kamperstraatweg in de richting van Kampen. De bestuurster is door nog onbekende oorzaak rechts van de weg tegen de reling van de brug aan gereden. De auto kwam daarbij met een harde klap stil. De twee inzittenden, de bestuurster en een bijrijder, zijn beide met spoed per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer van Kampen heeft het ambulancepersoneel geassisteerd.

Vanwege het ongeval is de Kamperstraatweg afgesloten geweest tussen De Zande en de Chalmotweg. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) is ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Daaruit viel op te maken dat de auto pas op het laatste moment rechts van de weg de berm in is gegaan. Wat de exacte oorzaak is van het in de berm terecht komen is nog onbekend. De politie heeft diverse getuigen gesproken.

Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de zwaarbeschadigde auto te bergen. Het waterschap werd in kennis gesteld omdat er brokstukken van de auto naast de brug in het water terecht waren gekomen, waaronder de accu van de auto. Ook de brugreling zal moeten worden gerepareerd, deze liep ook forse schade op als gevolg van de aanrijding.

Update vrijdag 2 april: De politie heeft tegenover De Stentor bevestigd dat de 78-jarige bijrijder overleden is als gevolg van het ongeval.


Locatie Reageren 7.121x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kamperveen:

Auto met vier inzittenden van de weg N50 Kamperveen
Auto met aanhanger in brand op de N50 bij Kamperveen: weg dicht
Motorrijder zwaargewond bij ernstig ongeval N763 Kamperstraatweg - De Zande Kamperveen
Het weer in Wezep
Regen 8,9°C
ZZO 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier