ChristenUnie: college moet afspraken Hattemerbroek nakomen

verkeersbord Hattemerbroek 2vrijdag 11 december 2009 16:43

De fractie van de ChristenUnie maakt zich zorgen of het college zijn afspraken met de inwoners van Hattemerbroek wel nakomt. Bij het dorpsgesprek van 22 juni 2009 moest worden geconstateerd dat er van eerdere toezeggingen niet veel terecht was gekomen. Het college gaf dat zelf ook toe en betreurde dat. Deze week bereikten de fractie van de ChristenUnie echter concrete signalen dat er opnieuw weinig lijkt te zijn gebeurd. Als deze signalen op de werkelijkheid berusten – zo stel de fractie – dan betreuren we dat zeer. Het gaat niet alleen om de concreet beoogde verbeteringen, maar wellicht nog meer om de vraag welk vertrouwen de burgers kunnen hebben in toezeggingen van hun overheid. Daarover stelt de fractie vragen aan het college.

De fractie schrijft grote waarde te hechten aan de dorpsgesprekken. Ze vormen een belangrijk middel in de communicatie tussen burgers en overheid. Op dit vlak gebeurt er – zo stelt de fractie – gelukkig veel goeds. Bij de Algemene beschouwingen drong ze erop aan de afspraken gemaakt tijdens zulke gesprekken ook na te komen en vooral de voortgang te monitoren. Vertrouwen van burgers in deze overheid is niet automatisch aanwezig en als ze er eenmaal is blijft het een kwetsbaar bezit, aldus de ChristenUnie.

Veiligheid en vuilstort

Tijdens het bedoelde dorpscontact is gesproken over de vervuiling van het bosje tegenover IJsselheide, met name door het storten van afval. Het college zegde toe dat de afsluitingsbomen vanaf de Hanesteense weg weer hersteld zouden worden. Tot nog toe lijkt er geen actie ondernomen, ook de afsluitbomen aan de Oude Elburgerweg zijn weg dan wel kapot. En de vuilstort gaat onverminderd door. De fractie vraagt of deze waarneming klopt, en zo nee, wat er dan aan concrete stappen zijn gezet. En waarom over die stappen (of het achterwege blijven ervan) niet met de bewoners is gecommuniceerd. Ook wil de fractie weten of het college nu (echt) de voortgang blijft rapporteren aan de bewoners. 

Ontsluitingsweg H2O

De fractie vermeld voorts dat de ontwikkeling van de ontsluitingsweg H2O in de klankbordgroep goed gevolgd, deze wordt ook geïnformeerd en betrokken, en deze groep waardeert dat zeker. Er ligt nu ook een 'belofte', dat voor dit jaar de reële alternatieven bekend zullen zijn om geanalyseerd en uitgewerkt te worden (met inbreng van de klankbordgroep). De fractie wil weten of het college onder  ‘dit jaar’ inderdaad nog steeds 2009 verstaat. En zo niet, wat dan de realistische toezegging van eht college wordt.

Vertrouwen bewaken

In de brief met vragen spreekt de fractie haar teleurstelling en bezorgdheid uit over de betrouwbaarheid van de overheid als het gaat om het nakomen van gedane toezeggingen naar de samenleving. Daarom vraagt ze het college ook wat het wil doen om het vertrouwen van burgers in afspraken met het college te herstellen, dan wel op welke wijze het college in de toekomst zijn relatie met de burgers van (in dit geval) Hattemerbroek inhoud wil geven.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen nav dorpsgesprek Hattemerbroek145,5 kBapplication/msworddownload
Labels
Persbericht

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: college moet afspraken Hattemerbroek nakomen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.