Van links af Jan van Dijk, scootmobieler Teun Penninkhof, politieman Jean-Louis Becker en Klaas Klos op de politieboot in de Bovenhaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links af Jan van Dijk, scootmobieler Teun Penninkhof, politieman Jean-Louis Becker en Klaas Klos op de politieboot in de Bovenhaven. © Freddy Schinkel

Oorkonde voor mannen uit Kampen en Wezep die zinkende scootmobieler redden: ‘Ik hoorde een schreeuw en opeens was hij weg’

Vier redders kregen vanochtend in het Kamper stadhuis medailles en getuigschriften van de Nederlandse Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Dit vanwege twee incidenten vorig jaar, waarbij twee levens werden gered. Burgemeester Bort Koelewijn reikte de medailles uit, waarna voor twee van de redders en het slachtoffer van destijds nog een aardig uitje volgde.

  1. Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
    PREMIUM

    Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’

    Een hamburger, frietje of een andere snack is op zijn tijd niet te versmaden. Maar wat doet het met je lichaam als je elke week of misschien zelfs elke dag fastfood eet? Als je dan gaat voor een snelle hap, zijn sommige opties dan nog gezonder dan andere? En kun je de ‘schade’ ongedaan maken door te sporten of de rest van de tijd gezonder te eten? Diëtist Sanne Mouha legt het uit.