Annelie en Pepijn van de Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg demonstreerden de PCR-lolly in december. Directeur Els Baauw (rechts) en burgemeester Jan Nathan Rozendaal (midden) deden enthousiast mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelie en Pepijn van de Admiraal van Kinsbergenschool in Elburg demonstreerden de PCR-lolly in december. Directeur Els Baauw (rechts) en burgemeester Jan Nathan Rozendaal (midden) deden enthousiast mee. © Archief Wilbert Bijzitter

Ouders dwarsbomen landelijke primeur met PCR-lolly op basisschool in Elburg: ‘Niet iedereen is er blij mee’

videoOp basisschool Admiraal van Kinsbergen in Elburg zouden alle leerlingen vanaf vandaag getest worden op een coronabesmetting. Met een kindvriendelijke lollytest hoopt directeur Els Baauw corona zo buiten de school te houden. Maar ouders dwarsbomen de landelijke primeur, niet iedereen geeft toestemming: ,,Als je er in elke groep één hebt, gaat het systeem niet op.” 

12 reacties

  • Andre Eggerding

    2 jaar geleden
    @ J Visser. Er lagen/ liggen wel kinderen op de IC. Onder andere bij het UMC Groningen.
  • J Visser

    2 jaar geleden
    Joost er ligt geen kind op de IC
  • Ada Schouten

    2 jaar geleden
    Ik geef die ouders groot gelijk! Een lolly moet een leuke lekkernij blijven en niet iets om aan te tonen dat je niet of wel ziek bent. Als ouders zelf voor een test kiezen, is dat OK, maar nooit en te nimmer op school.
  • A.G. de Jong

    2 jaar geleden
    Kinderen bang maken met een virus dat niet eens voor hen gevaarlijk is. Laten we nu echt eens ophouden met deze onzin. Als volwassen zich laten testen, mondkapjes willen dragen en zich een paar keer per jaar wat willen laten injecteren, dan is dat hun zaak. Maar kinderen kunnen we hopelijk toch wel vrijwaren van deze waanzin.
  • Marinus van den Brink

    2 jaar geleden
    Natuurlijk wel klagen als de klas naar huis wordt gestuurd of er door de regering wordt besloten dat de scholen toch weer dicht moeten. Het is ook nooit goed.
  1. Erna Aalbers haalt als coach de angel uit een geboortetrauma: ‘Moederprogramma herstellen’
    PREMIUM

    Erna Aalbers haalt als coach de angel uit een geboorte­trau­ma: ‘Moederpro­gram­ma herstellen’

    ,,De weeën waren heftig en erg pijnlijk. De toegezegde pijnstilling bleef uit, de boodschap was: blijven liggen. Maar ik kon niet meer liggen. Het ging echt fout toen ik me realiseerde dat ik de controle over mezelf kwijt was”, vertelt Marrit. Jarenlang leefde ze ‘om het trauma heen’, zoals ze het uitdrukt. Tot het niet meer ging en ze na veel zoeken geboortetraumacoach Erna Aalbers ontmoette.
    Heerde
  2. Robur et Velocitas bezorgt AZC eerste nederlaag, Heino boekt belangrijke zege en Hoonhorst redt op de valreep een punt

    Robur et Velocitas bezorgt AZC eerste nederlaag, Heino boekt belangrij­ke zege en Hoonhorst redt op de valreep een punt

    AZC haalde negentien punten uit de eerste zeven wedstrijden en reisde als ongeslagen koploper af naar Apeldoorn voor de kraker tegen Robur et Velocitas. Dik negentig minuten later was de ploeg uit Zutphen de ongeslagen status kwijt Robur boekte een prettige zege en doet serieus mee om de titel in de derde klasse B. Heino deed eveneens uitstekende zaken. Wijhe’92 liet die kans liggen, Hoonhorst redde op de valreep een punt en Steenwijkerwold deelde een dreun uit aan SC Emmeloord.