Biologisch afbreekbare draagtas voor winkelend publiek.

jenny rotman
Berichten: 7
Lid geworden op: wo nov 04, 2009 21:23

Biologisch afbreekbare draagtas voor winkelend publiek.

Bericht door jenny rotman »

Oldebroek, 15 december 2009
Biologisch afbreekbare draagtas voor winkelend publiek Oldebroek
Gemeente en OVO investeren in duurzaam winkelen

Het winkelend publiek in Oldebroek krijgt de komende maanden een biologisch afbreekbare tas bij een aankoop. De tas lijkt op een normale plastic draagtas, maar kan na gebruik gewoon bij het GFT. Met de actie vragen de Ondernemersvereniging OVO en gemeente Oldebroek aandacht voor duurzaam winkelen. `We willen dat mensen bij het boodschappen doen bewust nadenken over het gebruik van plastic tassen. We hopen dat zij de komende maanden gaan winkelen met de biologisch afbreekbare draagtas. En dat zij na de campagne zelf een tas meenemen voor hun inkopen,´ aldus wethouder Gerrit Jan Veldhoen.

100% biologisch afbreekbaar
Voor de productie van de tas is minder energie nodig dan voor een ´normale´ plastic tas. Ook zorgt de productie voor minder broeikasgas. De tas is ook te gebruiken als GFT-afvalzak en kan dan in de GFT-container worden gedaan.

´Van afval naar grondstof´
De draagtassencampagne is een uitwerking van het afvalbeleidsplan van de gemeente Oldebroek. Doel van dit beleidsplan is om meer te communiceren over afval en om het ontstaan ervan te voorkomen. Samen met ondernemingsvereniging OVO wordt het ontstaan van restafval voorkomen. De draagtas is meerdere keren te gebruiken en wordt uiteindelijk gecomposteerd. De gemeente en OVO verwachten dat inwoners van de gemeente door de campagne bewuster omgaan met het gebruik van plastic tassen.
Plaats reactie