Ankeiler: Afgelopen weekend vonden in Dronten de Nederlands Club Kampioenschappen plaats, een ploegentijdrit voor verenigingen uit heel Nederland om de nationale titels.

- Afgelopen weekend vonden in Dronten de Nederlands Club Kampioenschappen plaats, een ploegentijdrit voor verenigingen uit heel Nederland om de nationale titels. Bij de A Categorie werd WV de IJsselstreek vorig jaar Nederlands Kampioen en in de editie van 2022 stonden de renners van WV de IJsselstreek weer op het podium.

De ploeg bestond uit Jelle te Weene, Robin Lowik, Arne Peters, Jasper Schouten, Maarten Vierhout en Tim Bierkens. Over een afstand van 33 kilometer liet het team een tijd van 37 minuten en 46 seconden noteren, goed voor een derde plaats.

Het team Jan van Arckel 1 werd tweede met 2 seconden verschil op de nummer 3, een tijd van 37 minuten en 44 seconden. De winst na 33 kilometer was voor het JEGG-DJR Acadamey team van de Jonge Renner. Zij ontvingen de nationale truien en het goud. Zij zetten een tijd van 37 minuten en 4 seconden op de klok.

De organisatie was in handen van Wielervereniging de IJsselstreek samen met de vrijwilligers is het een geslaagd nationaal kampioenschap in de Flevopolder geworden. De ploegen werden begeleid door de motoren van het Motorbegeleidingsteam Assen, ruim 60 ervaren motorrijders kwamen in actie.