Ankeiler: Maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur en dinsdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM.

Maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur en dinsdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending is de veldrijder Dennis vd Kruisweg te horen, dit seizoen heeft Dennis al menigmaal op het podium gestaan. Afgelopen weekend kwam hij samen met zijn broer Raymond in aktie bij de Nederlandse Kampioenschappen veldrijden in Zaltbommel. Een loodzware wedstrijd, van Dennis vernemen wij zijn ervaring op het parcours aan de Waal.

Ook brengen wij de genomineerden van de Veldkamp Keukens Sportverkiezingen Oldebroek onder de aandacht. In de diverse categorieën zijn de genomineerden bekend. Wij stellen deze aan u voor met toelichting op hun prestaties.

Wij gaan ook nog weer met u terug in de Tijd van Toen op Keizersveld wat een groot succes mag worden genoemd. Evert van ‘t IJssel kwam op het idee om eens weer terug te gaan naar de oude baan en bezocht in de Coronatijd heel veel oud motorcrossers, bestuursleden en nog veel meer mensen die in die tijd betrokken waren op een wel bijzonder circuit. In dit programma van Sportief Zijn Zeker Weten zijn heel wat rijders de revue gepasseerd maar willen we toch als herinnering nog weer even terug hoe dit alles wel begon. Nu is het een van de vrijwilligers en wel Freddy Lindeboom die al jaren in Oldebroek woont die op zeer jonge leeftijd naar het circuit Keizersveld kwam .

Na een paar keer heen en weer bellen met Fred Lindeboom spreken we af om naar het circuit van Keizersveld te rijden. U zou haast denken wie is deze man eigenlijk, nou Lindeboom was namelijk een jaar of zestien toen hij voor het eerst het circuit bezocht. Hij is daar min of meer gekomen door zijn broer maar ook doordat bij hem in de start een motorcrosser woonde, ondertekende Henk Mulder. Mulder trok in die tijd veel op met Addie Kalf en zijn beiden nog steeds vrienden. Fred was eigenlijk in eerste instantie een toeschouwer en fan van Mulder maar werd later benaderd door een van de bestuursleden van de motorcrossclub. Hem werd gevraagd als hij wou vlaggen op een bepaalde post en was het volmondig ja, want de rijders moesten toch wel veilig over het circuit heen kunnen rijden. Lindeboom doet zijn verhaal wat hij allemaal heeft beleeft op deze wel bijzondere crossbaan. Zelf had Freddy ook graag de sporen in het zand willen zetten maar daar is het nooit van gekomen.

De uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel