Bevat Video: Video
Ankeiler: De Hervormde Gemeente Oldebroek houdt op zaterdag 4 februari een actiedag ter ondersteuning van de winteractie “Verder bouwen in Malawi”.

- De Hervormde Gemeente Oldebroek houdt op zaterdag 4 februari een actiedag ter ondersteuning van de winteractie “Verder bouwen in Malawi”. Op het programma staan onder andere een actienacht voor tieners, een lopathon, verschillende workshops, een talentenveiling en een stamppotbuffet.

Doel

Acht vrijwilligers uit Oldebroek en Baarn gaven van april – juni 2018 leiding aan de bouw van een vierklassige basisschool plus twee onderwijzerswoningen. Met 50 lokale metselaars, timmerlui en oppermannen klaarden ze dat karwei in ruim drie maanden. Na voltooiing van deze halve christelijke school op islamitisch grondgebied meldden zich meteen honderden leerlingen. De regering betaalt leerkrachten en leermiddelen en de school draait inmiddels prima. De plaatselijke dorpshoofden en de bevolking schreeuwen nu om uitbreiding tot een volledige christelijke basisschool. De regering en de kerk hebben zich weer bereid verklaard alle medewerking te verlenen.

De groep bouwkundigen uit Baarn en Oldebroek wil de handen ineenslaan om fondsen voor dit project bij elkaar te krijgen. Met de winteractie “Verder bouwen in Malawi" hoopt men gelden bijeen te halen om dit te kunnen realiseren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel