OLDEBROEK - Deze week ontvangen alle inwoners van de gemeente Oldebroek een speciale kaart in de bus. De kaart is een oproep om een korte enquête in te vullen. Oldebroek wil een gemeente zijn waarin het goed en fijn leven is, voor iedereen. Maar wat is daarvoor nodig? En waar moet nog extra aandacht voor zijn?

De gemeente vraagt inwoners om door het invullen van de enquête via www.oldebroek.nl/kleurgeven antwoord te geven op deze vragen.

Nieuwe visie

De gemeente werkt samen met partners en andere betrokkenen aan een nieuwe visie voor het sociaal domein voor de komende vier jaar. Met het sociaal domein wordt alles bedoeld dat vanuit de gemeente gedaan wordt op het gebied van werk, inkomen, inburgering, welzijn, gezondheid, opvoeden en opgroeien. Het gaat over wat mensen nodig hebben voor een fijn leven en om mee te doen in de samenleving. Dat kan ook gaan over zaken die de buurt sociaal en leefbaar maken.

De gemeente wil graag weten wat inwoners hierin belangrijk vinden en vraagt hen daarom mee te doen door de enquête in te vullen.

Inwoners die liever schrijven kunnen een papieren versie van de enquête ophalen in het dorpshuis in elk dorp. Inleveren kan daar ook. De laatste dag om de enquête in te leveren is zaterdag 15 april a.s.

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “De kaart met de titel ‘Samen geven we onze gemeente kleur’ is een persoonlijk bericht om inwoners uit te nodigen mee te denken en input te geven. Door het invullen van de (korte) enquête helpt u uzelf, elkaar en ons om ervoor te zorgen dat de gemeente Oldebroek voor iedereen een goede en fijne plek is en blijft. Want dat doen we samen, zonder elkaar lukt het niet. Ik zou elke inwoner willen vragen: u doet toch ook mee?”

Kleurwedstrijd

Samen geven we onze gemeente kleur, deze slogan wil de gemeente ook een letterlijke betekenis geven. De kaart is ook een kleurplaat waarmee iedereen, ook en vooral de jonge inwoner, zijn of haar stem kan laten horen. De ingekleurde kaarten kunnen tot en met zaterdag 15 april a.s. ingeleverd worden bij elk dorpshuis. Daarmee kan kans gemaakt worden op een prijs. De mooiste, meest bijzondere of sprekende ingekleurde tekening komt daarnaast op de cover van het nieuwe beleidsplan.

Wie meerdere kleurplaten nodig heeft mag de kaart kopiëren of printen via www.oldebroek.nl/kleurgeven.

Meer input geven?

Iedereen die meer input wil geven is begin juni van harte welkom bij het interactieve theater. Hierover volgt binnenkort meer informatie op www.oldebroek.nl/kleurgeven.

Deel dit artikel