Paardrijden en mountainbiken? Op de Veluwe wordt straks gevraagd om geld te betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Paardrijden en mountainbiken? Op de Veluwe wordt straks gevraagd om geld te betalen. © Foto Veliki / Vincent Jannink

Vrijwillige bijdrage gevraagd van paardrijders en mountainbikers op Veluwe: ‘Onderhoud wordt te duur’

met pollBeheerders van gebieden op de Veluwe gaan vanaf volgend jaar een vrijwillige bijdrage vragen aan mountainbikers en paardrijders. Het wordt namelijk steeds moeilijker om het onderhoud van het netwerk aan paden, routes en andere voorzieningen in het natuurgebied te betalen, zeggen zij.

33 reacties

  • HAM Boelens

    2 maanden geleden
    Natuurbescherming krijgt al zoveel geld van de staat wat wij allemaal bij elkaar gescharreld hebben. Nu willen ze speciale sporters een spaak in het wiel steken. Laat die mensen eens niet wat bedenken maar een aan het werk gaan om de paden te onderhouden en schoon te houden daar zullen ze meer geluk mee hebben dan al dat gezanik in en op het kantoor achter de computer,
  • jan groot

    2 maanden geleden
    Ach Piet, mountenbikers wel?
  • Piet Velkens

    2 maanden geleden
    Paarden horen niet in de natuur maar in kroket
  • Henk Liefers

    2 maanden geleden
    Al die natuurgebieden daar betalen we allang voor. Ze krijgen subsidies van de overheid(lees belastingbetaler). Dus waarom zo'n vignet? Weer een nieuw verdienmodel er bij voor huiseigenaren.
  • renee Rongen

    2 maanden geleden
    Betaal al jaren voor vignetten. Laatst hebben de mtb verenigingen 1 miljoen overgemaakt voor beheer. Als je een fiets van 2000€ kan betalen is 15€ natuurlijk peanuts.
  1. Gevoelige nederlaag Nieuwleusen, DOS Kampen doet goede zaken tegen Unicum en Schalkhaar houdt hoop
    PREMIUM
    overzicht tweede klasse

    Gevoelige nederlaag Nieuwleu­sen, DOS Kampen doet goede zaken tegen Unicum en Schalkhaar houdt hoop

    In de tweede klasse I leidde Zutphen tegen Tubantia na een uurtje voetballen comfortabel met 0-2 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Dat bleek een illusie voor de ploeg van Mark Horsman. De selecties van AGOVV en Hatto Heim maakten er in de tweede klasse H een waar doelpuntenfestijn van, maar er vielen ook drie rode kaarten. Unicum verspeelde de eerste plaats door verlies tegen DOS Kampen.
    Apeldoorn