CDA Oldebroek start campagne “Gewoon Doen!”

Verkiezingen algemeen
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CDA Oldebroek start campagne “Gewoon Doen!”

Bericht door Redactie »

CDA Oldebroek start campagne “Gewoon Doen!”, met schoonmaakactie op nieuwjaarsdag.

Met het nieuwe jaar is ook de verkiezingscampagne van het CDA Oldebroek begonnen. Op 1 januari gingen een groot aantal CDA’ers, letterlijk, met de bezem door het Meidoornplein. Met het opruimen van de resten van een mooie jaarwisseling, onderstreept het CDA de campagne slogan Gewoon Doen!

Afbeelding
foto's martin rotman

Het afgelopen jaar heeft het CDA in Oldebroek zich hard gemaakt voor een actie in de gemeente om, na een mooi feest op oudejaarsavond, ook met elkaar de restanten van het vele vuurwerk op te ruimen. Het kost heel wat inzet van gemeentemedewerkers voordat alles weer is opgeruimd en daarbij komt dat er ook altijd vuurwerk is dat niet is afgegaan en m.n. door jongere kinderen gretig wordt gezocht om mee te experimenteren. “En als we ons daar hard voor maken dan moeten we dat zelf ook Gewoon Doen!”, aldus de lijsttrekker Arjan Dickhof. Dat sluit in meerder opzichte direct aan bij de speerpunten van het CDA verkiezingsprogramma.

Het CDA wil werken aan een aantrekkelijke gemeente. Door de komende raadsperiode in te zetten op het realiseren van sfeervolle en aantrekkelijke winkelcentra in Oldebroek en Wezep. De dorpen en wijken moeten groener worden met meer speelruimte en de ‘open gaten’ moeten worden ingevuld.

Afbeelding

Het CDA wil een gemeente die dicht bij de burger staat en rekening houdt met de burgers. Onderwijs (brede school), sport en cultuur zijn essentieel en vragen om goede voorzieningen. In ieder dorpshuis moet een zorgloket komen en voor ieder dorp een dorpsplan opgesteld. Er moet meer dienstverlening en medewerking vanuit de gemeente komen, een ‘ja mits’ in plaats van ‘nee tenzij’ benadering met ruimte voor nieuwe initiatieven.

Het CDA streeft naar een actieve gemeente, die past bij het ondernemende karakter van de inwoners. Er moet ruimte zijn voor werken in de kernen, met bedrijventerreinen en bijv. bedrijfsverzamelgebouwen. Het buitengebied vraagt om nieuwe dynamiek, met uitbreiding van de recreatieve mogelijkheden en plaats voor kleinschalige bedrijven in voormalige boerderijen. Ook in de kernen moeten meer aantrekkelijke voorzieningen voor de recreant komen, met onder meer een hotel en restaurants.

Het CDA vindt dat Oldebroek een sociale gemeente moet zijn, met aandacht voor de zwakkeren. De mantelzorgers verdienen ondersteuning en de jeugd vraagt aandacht. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen en de zwakkeren mogen niet de dupe worden. De gemeente moet duidelijk maken van welke financiële regelingen gebruik kan worden gemaakt. De verenigingen en clubs zijn essentieel voor de samenleving en het vrijwilligerswerk moet daarom worden gestimuleerd.

Het CDA staat voor een duurzame gemeente, die gericht is op de toekomst. Ook onze kinderen moeten straks in een fraaie en duurzaam ingerichte gemeente kunnen wonen en werken. Oldebroek moet daarom aantrekkelijk blijven, we moeten zuinig zijn op onze fraaie omgeving. Er moet gewerkt worden aan meerdere vormen van duurzame energie. Ook de bouw en de inrichting moet op de lange termijn en kwaliteit zijn gericht in plaats van de korte termijn.

Afbeelding

Kijk ook eens op http://www.cdaoldebroek.nl

foto's Martin Rotman
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie