Voorstellingen en schrijvers in de Kinderboekenweek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9545
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Voorstellingen en schrijvers in de Kinderboekenweek

Bericht door Redactie »

Theatervoorstellingen en schrijversbezoeken in de Kinderboekenweek

Van 1 t/m 11 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar “Feest!”, omdat de Kinderboekenweek 60 jaar bestaat. Voor deze gelegenheid heeft een aantal Veluwse bibliotheken een feestelijk programma opgesteld voor de basisscholen. Veel kinderen zullen tijdens de Kinderboekenweek een schrijver ontmoeten of naar een theatervoorstelling gaan.


De schrijvers die naar de gemeenten van de Noord Veluwe komen, zijn: Bert Wiersema, Hans Mijnders, Rob Ruggenberg, Fred Diks, Evelien van Dort, Bibi Dumon Tak, Iris Boter en Martine Letterie. Zij bezoeken leerlingen uit groep 5 t/m 8 van de scholen in de gemeente Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg en Epe.

Groep 7 en 8 gaan naar een productie van Peter Sterke; “Kaas, worst en duizend vlaggetjes”. Groep 3 en 4 van de scholen gaan naar de voorstelling “Gekke Loes!” van Theater de Appelboom. Er zijn ook voorstellingen van Plaza Patatta van theater groep Smoesjes. Voor de onderbouw is een keuze gemaakt uit Aadje Piraatje viert Feest, Kikker leest voor op school en Neuzen in de muziekfabriek. Deze theatergezelschappen maken ieder jaar een speciale voorstelling voor de Kinderboekenweek. Ze hebben altijd veel succes met hun humoristische, interactieve en toch ook serieuze voorstellingen. Door hierin samen te werken met Cultuurplein Noord Veluwe kunnen dit jaar 2536 kinderen genieten van een theatervoorstelling en 1191 kinderen ontmoeten een schrijver op de Noord Veluwe.

Dit jaar werkt de bibliotheek Noord Veluwe voor het eerst tijdens de Kinderboekenweek samen met Bibliotheek Nijkerk en Bibliotheek Brummen-Voorst. Door samenwerking kunnen de bibliotheken hun dienstverlening aan de scholen uitbreiden. Er is nu een uitgebreid educatief programma. Dit programma bevat behalve activiteiten voor de Kinderboekenweek ook leesbevorderingsprojecten, lessen in mediawijsheid en bezoeken voor groep 1,2,3 en 6. Het programma is te vinden op www.bibliotheeknoordveluwe.nl onder Diensten – aanbod onderwijs.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie