Voortgezet onderwijs tekent convenant middelenvrije school

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Voortgezet onderwijs tekent convenant middelenvrije school

Bericht door Redactie »

Voortgezet onderwijs tekent convenant middelenvrije school
 
Op 6 oktober 2014 tekenen alle scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten het tweede convenant Middelenvrije School.

 
Het doel van het convenant is om jongeren, in de veilige omgeving van de school niet in aanraking te laten komen met schadelijke middelen. Met de voortzetting van het eerste alcoholconvenant uit 2011 naar een tweede convenant Middelenvrije School wordt de strijd tegen alcohol en - nu ook – tabak en drugs verscherpt op de scholen. Uit onderzoek blijkt dat jonge tieners in hun keuze voor het al dan niet gebruiken van alcohol, tabak en drugs sterk worden beïnvloed door hun omgeving. De school is een belangrijke leefomgeving van jongeren, waar ze veel tijd doorbrengen. Met de ondertekening van het convenant tonen de scholen hun inzet om de leefomgeving van de jongeren te verbeteren.
 
De ondertekening vindt plaats bij RSG Slingerbos in Harderwijk op maandag 6 oktober om 16.00 uur door de vertegenwoordigers van de scholen en van de gemeenten.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie