Museum(top)dag in Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9558
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Museum(top)dag in Oldebroek

Bericht door Redactie »

Museum(top)dag in Oldebroek

Met een temperatuur van rond de 20 graden en een stralend zonnetje beleefde het Boerderijmuseum zaterdag een topdag. Het museum haakte met succes in op de Gelderse Museumdag met een brocantemarkt, kofferbakverkoop, kleedjesmarkt en brommers kieken.
Ruim 1000 bezoekers kwamen op de nieuwe activiteit van het museum af, waaronder burgemeester Adriaan Hoogendoorn en z'n vrouw Heleen. Het tweetal voelde zich bij het brommers kieken als kinderen in een snoepwinkel.


Bekijk ook de fotoreportage op Locourant
Bekijk hier de foto's gemaakt door Arnold van de Worp
Bekijk hier de foto's gemaakt door Omroep Laurens


De landelijke veteranen toerclub 'Oud Maar Sterk' reed zaterdag een toertocht met brommers en motoren en maakte een tussenstop bij het Boerderijmuseum. De ruim 125 brommers met merken als Kreidler, Zündapp, Yamaha, Eysink, Suzuki, Batavus, Honda, Sparta en een aantal motoren (o.a. BSA en BMW) trokken veel bekijks in het weiland achter het museum.
Burgemeester Hoogendoorn vertelde dat hij in z'n jonge jaren zelf ook een Kreidler had gehad en z'n vrouw Heleen reed in het verleden op een Puch. Het tweetal ging zaterdag terug in de tijd en stapte even op de Kreidler van Tijmen Wessels uit Wezep. "Ik heb altijd met heel veel plezier op de Kreidler gereden," vertelde Hoogendoorn. "Heleen en ik hebben geen helmen, anders gingen we even een eindje rijden om het Kreidlergevoel weer terug te krijgen."

Afbeelding
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en z'n vrouw Heleen gingen bij het brommers kieken even terug in de tijd. Foto Janneke van Boven
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie