Alice in Wonderland: “Altijd theetijd maar nooit thee”

Gebruikersavatar
mrotman
Beheerder
Berichten: 430
Lid geworden op: wo okt 16, 2002 16:18
Locatie: Wezep
Contacteer:

Alice in Wonderland: “Altijd theetijd maar nooit thee”

Bericht door mrotman »

Alice in Wonderland: “Altijd theetijd maar nooit thee”
Door Martin Rotman

Zaterdag 31 januari – Het Trefpunt in Wezep is gevuld met gasten die de dinershow “Alice in Wonderland” willen meemaken. Na een hartelijke ontvangst nemen wij plaats in de gezellig en tot in het detail bij dit onderwerp aangeklede zaal. Iedere gast kreeg een “mistig” welkomstdrankje en dan kan de show beginnen.
Deze éénmalige show is tot stand gekomen door Dansschool Bruinewoud, Frank van 't Ende van DJ-duo Juanfran en Zaal 't Trefpunt. Ook zien de initiatiefnemers dit als experiment en om eens op een andere manier wat cultuur en gezelligheid aan te bieden.

Afbeelding
Foto gemaakt door Martijn Rotman: In de tuin komt Alice drie tuinmannen tegen, die eruitzien als speelkaarten en die zijn bezig rozen rood te verven omdat ze per ongeluk witte rozen geplant hebben.

Dat is zeker goed gelukt en de gasten werden meegenomen in een haast vlekkeloze en wervelende show met schitterende optredens van de dansgroepen en van Marcel Bruinewoud zelf. Tussen de verschillende onderdelen door werd de gangen van het diner opgediend. Het diner was verweven met de show. Verschillende onderdelen van het verhaal van Alice in Wonderland kwam in het diner terug. Zo werd er een heerlijke bouillon met theepot en in kopjes geserveerd.

Om alle elementen goed te kunnen herkennen en waarderen was enige kennis van het verhaal, dat in 1865 door Lewis Carroll geschreven is, haast onmisbaar. Gelukkig had één van mijn tafelgenoten kennis van dit moderne sprookje, en gaf mij uitleg tussen de optredens door.

Opmerkingen en kritiek:
Cultuur of diner? Is het een avond vol dans en muziek met daarbij een diner of andersom. Omdat ik er zo van genoot had het voor mij van beide wel een extra optreden en gang mogen hebben.
Zonder kennis van het verhaal kon je slechts deels alle onderdelen van deze show begrijpen. Misschien was een boekje met uitleg, of nog mooier, een verteller die voor elk optreden in een mooie voorleesvorm een korte inleiding kon geven.
Muziek en dans waren schitterend op elkaar afgestemd, en van hoog niveau. Ook de dansoptredens van de enigste danser, Marcel Bruinewoud was erg mooi. Dit in tegenstelling tot Marcel 's playback kwaliteiten.

Conclusie:
Een verrassende avond, en ik heb van elke minuut en optreden genoten. Ik hoop dat de initiatiefnemers er ook van genoten hebben en samen weer aan de slag gaan voor een nieuwe avond vol muziek, cultuur en creativiteit en verrassingen.
Een deel van de muziek kunt u hier beluisteren: https://soundcloud.com/fvtende/dinershow

Links:
http://www.dansschoolbruinewoud.nl/
http://www.trefpuntwezep.nl/
https://www.facebook.com/djjuanfranmusic

Bronnen o.a Wikipedia

Afbeelding
Foto's Martijn Rotman

Plaats reactie