Burgemeester Hoogendoorn bezoekt Ad en Loes de Bel

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9545
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Burgemeester Hoogendoorn bezoekt Ad en Loes de Bel

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 26 februari 2015
Burgemeester Hoogendoorn bezoekt Ad en Loes de Bel

Burgemeester Hoogendoorn heeft op woensdag 25 februari met zijn vrouw een bezoek gebracht aan Ad en Loes de Bel uit Wezep. Zij kwamen deze week landelijk in het nieuws. 62 jaar na de Watersnoodramp werd de moeder van Ad geïdentificeerd. Zij is het eerste slachtoffer van de ramp waarbij de identiteit dankzij DNA-verwantschapsonderzoek kon worden achterhaald.


Bekijk ook de reportage op de NOS website

Ad de bel was 15 jaar toen de Watersnoodramp zich voltrok. Hij verloor hierbij zijn broer en moeder. Hij heeft nooit geweten waar zijn moeder gebleven is. Tot nu. Zijn moeder Magdalena Cornelia de Koster lag als onbekende begraven in Yerseke (gemeente Reimerswaal).

Burgemeester Hoogendoorn: “Ik ben heel blij mèt meneer de Bel dat hij na zoveel jaar duidelijkheid krijgt over wat er met zijn moeder is gebeurd. Tegelijk is het nu ook zo dat er hierdoor veel herinneringen weer naar boven komen bij meneer de Bel. Samen hebben Ad en Loes ook heel wat meegemaakt in hun leven. Voor hen dus een enerverende en emotionele tijd. Ik vind het mooi om te zien hoe ze hier samen mee omgaan.”
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie