Oefening Zandhaas

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Oefening Zandhaas

Bericht door Redactie »

Oefening Zandhaas

Wezep – 27 maart 2015 -Onder de naam ‘Zandhaas’ kwamen deze dag korpsen uit de hele Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland naar het terrein van het Artillerie Schietkamp (ASK) in ’t Harde om tips en trucs uit te wisselen, maar vooral om zelf te trainen. Het terrein is daarvoor uitermate geschikt vanwege de vele zandduinen en diep uitgesleten sporen, waardoor er altijd risico op vastlopen is. En dat is een situatie die met name tijdens een natuurbrand uitermate reëel is en uiteraard zo mogelijk voorkomen moet worden.

Bekijk hier de fotoreportage
Afbeelding

Het was een geweldige belevenis om mee te mogen rijden in de brandweerwagen van Oldebroek, zo kon je van dichtbij meemaken hoe het in werkelijkheid ook gebeurt. Het terrein rijden was echt helemaal super, je weet nu pas wat er gebeurt als je in het terrein door diepe geulen en over zandduinen rijdt. Echt een geweldige ervaring.

Ook deze keer ondersteunde het brandweerkorps van het ASK de oefening met het openstellen van de locatie en met logistieke hulp. Daarmee bevestigen zij de goede samenwerking met de brandweerkorpsen op de Veluwe. Organisator van Zandhaas is het brandweercluster Veluwe Noord.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie