Boekpresentatie 'Wie herdenken we in en om Oldebroek'

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9597
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Boekpresentatie 'Wie herdenken we in en om Oldebroek'

Bericht door Redactie »

Boekpresentatie 'Wie herdenken we in en om Oldebroek'
Bron tekst aangepast bericht Locourant

OLDEBROEK – Zaterdag 30 januari is het eerste boek 'Wie herdenken we in en om Oldebroek' door schrijver Dick Breedijk uit Balkbrug overhandigd aan burgemeester Hoogendoorn. Dick Breedijk heeft jarenlang samen met Jan van ’t Hof, bestuurslid van de Chr. Oranjevereniging Oldebroek, onderzoek gedaan en eraan gewerkt om dit naslagwerk te realiseren.


Bekijk hier de fotoreportage gemaakt door Dick van de Graaf

Afbeelding
Overhandiging eerste boek

Het resultaat is een ruim 524 pagina’s tellend boek op A4 formaat gebonden en voorzien van harde kaft. Het boek bevat beschrijving, rapportages, documenten en foto’s, waaronder een aantal luchtfoto’s uit de oorlog. Een feitelijke vastlegging van een belangrijke periode uit de lokale geschiedenis.

Tijdens de presentatie werd er live contact gelegd met een familielid van één van de gevallen militairen die in Oldebroek begraven ligt op de Ekelenburg. Ook sprak een familielid Dick Breedijk toe door middel van een videoboodschap.

Afbeelding
Live verbinding met nabestaanden omgekomen militair.

De motivatie van de heer Breedijk is dat hij door onderzoek verhalen bij de nabestaanden heeft kunnen brengen, die zeer gewaardeerd worden. Henk Kemp kon dit bevestigen, hij mocht als beroepsmilitair samen met nabestaanden de crash plaats bezoeken van een vliegtuig op de legerplaats Oldebroek. En een daar gevonden embleem van een baret overhandigen.

Afbeelding
Henk Kemp (links) bekijkt het boek.

Mensen die het boek besteld hebben kunnen het boek afhalen bij het infocentrum van de Oudheidkundige vereniging Oldebroek, op dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Er is ook nog een beperkt aantal boeken vrij beschikbaar.
Het boek is tot stand gekomen door samenwerking van de Chr. Oranjevereniging Oldebroek en de Oudheidkundige vereniging De Broeklanden uit Oldebroek. Mede door financiële bijdragen van de Gemeente Oldebroek en Rabobank Noord Veluwe kon deze unieke uitgave worden gerealiseerd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie